Efter SkärholmenDirekts fråga finns nu även en planering för en zombieapokalyps, det fanns inte tidigare, enligt stadsdelsdirektör Patrik Åhnberg. Foto: Skärholmens stadsdelsförvaltning

Stadsdelens chefer: Vi är redo för zombiekris

Hur förberedd är Skärholmens stadsdelsförvaltning på en eventuell zombiekris? Vi ställde frågan till stadsdelsdirektör Patrik Åhnberg, som tog det vidare till stadsdelens chefer under en planeringsdag. Så här svarar de:

  • Publicerad 17:05, 30 okt 2019

1. Horder av odöda närmar sig 127-områdets gränser. Vad gör ni?

– Stadsdelen har gjort risk- och sårbarhetsanalyser där vi prioriterar vilken verksamhet vi behöver ha igång. Efter din fråga finns nu även en planering för en zombieapokalyps, det fanns inte tidigare. Men vår planering utgår från svåra situationer, vilket kan omfatta nästan vilka kriser och händelser som helst.

– Trots zombies räknar vi med att kunna ha igång våra verksamheter, som förskolor, boenden, hemtjänst och socialtjänst. Vi ska ha stödpersoner som kan hjälpa zombiedrabbade invånare och även personer som kan föra dialog med zombierna, så kallade zombiedialogare. Vi har även fått till oss att zombies inte klarar av kallt klimat, så vi går mot en säkrare årstid.

2. Vad råder ni Skärholmens invånare att göra om zombieapokalypsen kommer? Stanna kvar eller evakuera?

– Stanna kvar hemma, lyssna på radion. Ha godis hemma ifall zombien är snäll. Stadsdelen jobbar på som vanligt och kommer ge information.

3. Hur råder ni medborgarna att förbereda sig för en zombiekatastrof eller liknande kris?

– Det är bra att ha vatten, mat, värme, ficklampa, batterier och radio hemma för att kunna klara sig själv i sju dagar. Ha koll på dina grannar så att ni kan hjälpas åt. Var inställd på att samhället snabbt kan förändras – det behöver inte vara just en zombieapokalyps. Läs MSB:s "Om krisen eller kriget kommer", där finns bra råd för alla kriser.

4. Kan vi som bor här lita på kommunen när de levande döda reser sig igen?

– Ja!