Stadsmissionen fortsätter att driva fritidsgården i Blå Huset i Tensta ytterligare ett år, till slutet av 2021. Foto: Leif Oldenburg

Stadsmissionen fortsätter i Blå huset i Tensta ett år till

Avtalet med Stadsmissionen, som driver fritidsgården i Blå huset i Tensta, förlängs med ett år, fram till sista december 2021. Anledningen: stadsdelen hinner inte göra en ny upphandling innan, som det var tänkt.

  • Publicerad 11:42, 28 maj 2019

I höstas kom beskedet att avtalet sagts upp mellan Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning och Stadsmissionen, som drivit fritidsgården i Blå huset i Tensta sedan 2010.

Avtalet var omodernt, hette det, och det var ett gemensamt beslut, enligt dåvarande avdelningschef Emma Delgado Diaz.

– Nu får vi fundera på om vi vill lägga ut fritidsgården på entreprenad igen eller om vi vill driva den i egen regi, sa hon i november till StockholmDirekt.

Beskedet kom efter en turbulent period på fritidsgården, men det ska inte ha haft något att göra med beslutet.

Osäker framtid för fritidsgård i Blå huset

Enligt stadsdelsdirektör Fredrik Jurdell är uppdraget från politiken nu att upphandla verksamheten på nytt. Men det kommer man inte att hinna innan sista december 2020, då det var tänkt att Stadsmissionen skulle lämna Blå huset.

Därför har stadsdelen nu bett Stadsmissionen att fortsätta i Blå huset ytterligare ett år, fram till december 2021.

– En sådan upphandling tar minst ett år. Uppdraget ska lysas ut och vi måste ta med tid för eventuella överklaganden i beräkningen, säger Fredrik Jurdell.

Först och främst måste stadsdelen formulera exakt vad som ska upphandlas, enligt Fredrik Jurdell.

– Historiskt har vi inte varit så tydliga, därför finns det mycket som vi måste göra från stadsdelsförvaltningens sida innan själva upphandlingen. Först måste vi komma fram till vad Blå huset ska vara, säger han.

Stadsmissionen har meddelat att de tackar ja till att förlänga sitt uppdrag till slutet av 2021 men understryker i ett brev till stadsdelsdirektören, som vi tagit del av, att man inte avser lämna anbud i en framtida upphandling.

Västerorts vampyr gör entré på teaterscenen – efter solnedgången

Nyheter "Blir några liter blod per föreställning" Om en vecka är det dags för premiären av vampyrpjäsen Låt den rätte komma in på Kulturhuset Stadsteatern i Vällingby. Många har velat hugga (!) en biljett för att se den blodiga föreställningen. Vi...fredag 13/9 16:45

Ny damjuniorserie ska gynna hockeytjejerna

Nyheter Västerortsföreningar bildar lag tillsammans För att glappet mellan att spela ishockey som ungdom och senior inte ska bli för stort, rullas en ny damjuniorserie ut i Stockholmsregionen. Nu har flera ishockeyklubbar i Västerort gått ihop och...fredag 13/9 16:30

Vi är Västerort

Stockholm Direkt