BRC in the making. Susanna Elfors fixar och donar på sitt resilienscenter, här tillsammans med Alva och Andreas Sidkvist. Foto: Karl Hultén

Stadsplanerare från Serbien ska spana in Bagarmossen

Om en månad invigs Bagarmossens nya hållbarhetscenter. Först ut blir ett besök från Serbien som ska spana in Bagis lokaldemokrati.

  • Publicerad 14:06, 4 mar 2016

Jobbet med Bagarmossens nya mötesplats för hållbarhet och miljötänk tuffar på. Just nu fixas och renoveras Vänsterpartiets gamla högkvarter på Lillåvägen, för att Bagarmossens Resilienscenter (BRC) ska kunna köra igång med sin invigningsvecka den 22 mars.

Med resiliens menas hur bra ett samhälle kan återhämta sig och ställa om sig efter en kris eller en naturkatastrof.

– Men redan den 8 mars drar det igång lite grann och då kommer företaget Miljöbarometern hit och provjobbar. Och under invigningsveckan kommer 25 stadsplanerare från Georgien och Serbien för att titta på hur vi i Bagis jobbar med lokal utveckling och demokrati, berättar Susanna Elfors, initiativtagare till BRC.

Centrets mål är att ”skapa en levande plats för kunskapsutbyte och lokala projekt”. Nyfikna och intresserade är välkomna att kika förbi på en kaffe medan renoveringsfejandet pågår.

Läs även Bagarmossen får nytt centrum för krishantering

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Klart: Så hög blir hyran i Stockholms "billiga" hus

Nyheter ✓Hyran färdigförhandlad för första Stockholmshuset ✓Dennis Wedin (M): Inte tillräckligt bra De prispressade kommunala hyresrätter som byggs i så kallade Stockholmshus blir dyrare än utlovat, visar den förhandling som nyligen avslutats för ett nytt Stockholmshus i Rågsved.onsdag 12/12 20:00