Staket ska stoppa knarkbåtens comeback

Under lång tid har det så kallade knarkskeppet legat förtöjd vid Liljeholmskajen. Ett högt staket ska göra att pråmen inte kan återvända.

  • Publicerad 12:22, 25 jan 2018

Längs delar av Liljeholmskajen sätts det just nu upp ett högt staket. Anledningen är att man inte vill ha tillbaka den så kallade knarkbåten, som länge legat förtöjd vid kajkanten.

– Staketet är tillfälligt men det finns ingen tidplan för hur länge det kommer sitta på plats, skriver Benny Svärd, projektledare på JM, i ett mejl.

Det är den så kallade knarkbåten, en 37 meter lång pråm i två våningar, man absolut inte vill ha tillbaka. I 1,5 år låg den förtöjd vid Marievik och polisen gjorde flera tillslag mot båten där de bodde kriminella.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

I september forslades båten bort från Marievik, men den dåvarande ägare löste ut båten igen, fick den fraktad till Årstaviken där den såldes vidare, något vi berättade förra veckan.

Den 3 januari förtöjdes pråmen på andra sidan Årstaviken, vid den så kallade oljepiren nedanför Södersjukhuset. Stockholm Stad arbetar nu för att få bort den därifrån, vilket gör att JM i sin tur agerar för att den absolut inte ska få för sig att återvända till Marievik och Liljeholmskajen.

Skandalomsusat knarkskepp tillbaka

– Vi har satt upp staketet längsmed kajen för att försvåra för fartyg att lägga till där och där igenom bibehålla god ordning för allmänheten utefter kajstråket, skriver Benny Svärd.

Staketet ska sättas upp runt hörnet av kajen mot Liljeholmsbron och bort till "betongsuggorna" på kajpromenaden mot Liljeholmskajen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Personer med insyn berättar för StockholmDirekt att det så kallade WKB-huset vid kajkanten i Marievik har haft stora problem med skadegörelse och inbrott.

– Det fanns kopplingar till personer på knarkbåten, säger en person till StockholmDirekt som kräver att vara anonym.

JM planerar sedan tidigare att skapa ett nytt bostadsområde i Marievik och befintliga hus i området ska rivas.

– Detaljplanearbetet fortgår och det finns idag inget beslut på när rivningen ska påbörjas, skriver Benny Svärd.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.