Varför? Lars Skagerling tycker att att avspärrningen är onödig. Foto: Johann Bernövall

Staketkrig har brutit ut på Årstafältet

Det pågår ett lågintensivt staketkrig på Årstafältet. "Folk blir förbannade", säger Enskedebon Lars Skagerling om avspärrningen. "Vandalisering", svarar staden.

  • Publicerad 14:15, 20 dec 2018

Lars Skagerling tar sina hundpromenader vid Årstafältet och både roas åt och oroas av vad han ser. Han och många andra har svårt att se varför gång- och cykelstråket på den östra delen av fältet är avstängd.

– Det är uppenbart att folk blir förbannade, eftersom det är en väldigt stor omväg att ta sig runt istället, säger han.

Han själv har inte gjort någon åverkan på avstängningen men det finns dem som tagit saken i egna händer. Flera gånger har staden fått ersätta stängsel som dragits ned, förstörts och slängts åt sidan. Just nu är det någon som klippt upp stängslet och av spåren i snön att döma används den avstängda vägen.

Nu startar bygget på Årstafältet

Men enligt staden måste man hålla stängt trots att inga arbeten utförs vid vägen just nu.

–  Det är arbetsområdet. Vi måste av säkerhetsskäl stänga av stråket i början och slutet även om vi bara jobbar på den mittersta delen, eftersom det finns maskiner som arbetar inom området. Vi har breddat och säkrat stråket på östra sidan om Huddingevägen och hänvisar dit istället, säger Jacob Hellgren, kommunikatör på exploateringskontoret.

Vad gör ni nu för att stoppa folk från att använda den ändå?

– Vi går ronder varje dag, sätter upp stängsel och lagar i den takt det förstörs. Vi har även installerat speciallås för att försöka förhindra att folk tar ner stängsel.

Han uppmanar folk att respektera avspärrningen.

– Att ta ner stängsel är vandalisering. Vi vill verkligen uppmana folk att sluta med det med tanke på den säkerhetsrisk det innebär att som obehörig ta sig in på ett arbetsområde, säger Jacob Hellgren.

Här var det klippt. Någon har öppnat avspärrningen på Årstafältet. Foto: Johann Bernövall

Trasig pump bakom badavrådan i Långsjön

Nyheter Gäller tills vidare Avrådan för bad i Långsjön pågår fortfarande medan man undersöker om en havererad pumpstation har läckt utsläpp eller inte.onsdag 26/6 11:25

JUST NU: Tåg på röda linjen spårade ur

Nyheter Förseningar Ett tåg spårade ur strax innan klockan 10. Nu undersöker man varför det hände.onsdag 26/6 11:13