Varför? Lars Skagerling tycker att att avspärrningen är onödig. Foto: Johann Bernövall

Staketkrig har brutit ut på Årstafältet

Det pågår ett lågintensivt staketkrig på Årstafältet. "Folk blir förbannade", säger Enskedebon Lars Skagerling om avspärrningen. "Vandalisering", svarar staden.

  • Publicerad 14:15, 20 dec 2018

Lars Skagerling tar sina hundpromenader vid Årstafältet och både roas åt och oroas av vad han ser. Han och många andra har svårt att se varför gång- och cykelstråket på den östra delen av fältet är avstängd.

– Det är uppenbart att folk blir förbannade, eftersom det är en väldigt stor omväg att ta sig runt istället, säger han.

Han själv har inte gjort någon åverkan på avstängningen men det finns dem som tagit saken i egna händer. Flera gånger har staden fått ersätta stängsel som dragits ned, förstörts och slängts åt sidan. Just nu är det någon som klippt upp stängslet och av spåren i snön att döma används den avstängda vägen.

Nu startar bygget på Årstafältet

Men enligt staden måste man hålla stängt trots att inga arbeten utförs vid vägen just nu.

–  Det är arbetsområdet. Vi måste av säkerhetsskäl stänga av stråket i början och slutet även om vi bara jobbar på den mittersta delen, eftersom det finns maskiner som arbetar inom området. Vi har breddat och säkrat stråket på östra sidan om Huddingevägen och hänvisar dit istället, säger Jacob Hellgren, kommunikatör på exploateringskontoret.

Vad gör ni nu för att stoppa folk från att använda den ändå?

– Vi går ronder varje dag, sätter upp stängsel och lagar i den takt det förstörs. Vi har även installerat speciallås för att försöka förhindra att folk tar ner stängsel.

Han uppmanar folk att respektera avspärrningen.

– Att ta ner stängsel är vandalisering. Vi vill verkligen uppmana folk att sluta med det med tanke på den säkerhetsrisk det innebär att som obehörig ta sig in på ett arbetsområde, säger Jacob Hellgren.

Här var det klippt. Någon har öppnat avspärrningen på Årstafältet. Foto: Johann Bernövall

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Liljeholmens galleria kan få hotell

Nyheter Nya boendeformer när ägaren planerar bygga ut Det går bra för Liljeholmstorget Galleria. När ägaren Citycon vill bygga ut gallerian, planerar man biograf, bibliotek och kanske till och med hotell.torsdag 21/3 17:20

Stockholms nya livsmedelscentrum står still

Nyheter Kritik från lokal M-topp: "Företagare känner sig besvikna" 3 000 arbetsplatser i Farsta försvann med Telias flytt. Att företag från Slakthusområdet skulle flytta till ett nytt livsmedelscentrum i Larsboda skulle skapa nya arbetsplatser i stadsdelen. Huruvida...torsdag 21/3 17:00