Stal radar för 150 000 kronor

Tjuvar bröt sig in på en byggarbetsplats och lämnade med en dyr radarutrusning.

  • Publicerad 09:52, 13 feb 2019

MALMAGATAN
12 februari
Rattfylleri: En tung lastbil stoppas och kontrolleras. Föraren blåser för rattfylleri och medtas för kroppsbesiktning. Körkortet omhändertas. Mannen är i 30-årsåldern och hemmahörande i Enköping. Han är sedan händelsen förhörd och frigiven.

ÅKERSBERGSVÄGEN
7 februari - 11 februari
Inbrott. Två anmälningar har inkommit om ett inbrott på en byggarbetsplats. Det hela har skett någon gång mellan torsdagen och måndagen. Inbrottet har skett i dels en byggbod, dels i en container. Vad som saknas ifrån byggboden är oklart, men ifrån containern har det tillgripits en en så kallad georadar, en markradar och värdet på den är 150 000 kronor.

PÄRLUGGLEGRÄND
12 februari
Inbrott. En firmabil som står parkerad har fått en ruta krossad. Ur bilen har sedan stulits sågkedjebyxor, en matlådevärmare och en mössa.

FABRIKSGATAN
12 februari
18:00. En patrull ska kontrollera en person, en man i 20-årsåldern som är hemmahörande i Enköping, men det hade denne inte lust med. Istället började han att springa, men fångades efter en liten jakt in. Mannen visiteras och då upptäcks en kniv och en mindre mängd narkotika. En husrannsakan genomförs därefter i bostaden och då påträffas ytterligare en mängd narkotika. Mannen är nu förhörd och frigiven.

E18
12 februari
19.00. Polisen stoppar och kontrollerar ett fordon vid Grillby. Man misstänker drograttfylleri. Snabbtestet visar på positivt. En passagerare i bilen blir misstänkt för ringa narkotikabrott. Också hans snabbtest visar positivt. Männen, som är i 20-årsåldern är inte hemmahörande i Enköping.

Amanda blev bästa matlagaren

Nyheter En parmesanpanerad kycklingfilé toppad med gårdagens rester fick Enköpingsbon Amanda Lindqvist att gå hela vägen i rikstäckande mattävling. – Det är så himla kul, säger vinnaren.tisdag 21/5 12:56

Rapporten: Hotell funkar i Enköping

Nyheter Ja, en hotelletablering i Enköping skulle fungera. Det visar i alla fall en ny rapport som Stockholm Business Alliance har gjort.måndag 20/5 14:18