Kommer till Skäris. Komikerna Melody Farshin, Bianca Kronlöf och Ahmed Berhan kommer till Skärholmen för att leverera skratt och en och annan tankeställare. Foto: Ralph Cornejo, Agnes Stuber, Privat

Stand up-komiker invaderar Skärholmen

Mingel, mat och massa skratt. Det utlovar arrangörerna bakom stand up-kvällen "127 skrattar". Men också mer koll på hur politik och demokrati fungerar.

  • Publicerad 16:09, 7 jun 2018

– Politik och demokrati är komplexa och komplicerade saker. Vi vill ta ner ribban lite. Hit behöver man inte komma med penna och anteckningsblock, i värsta fall får man lite ont i smilgroparna, säger Leila Trulsen.

Hon är projektledare för 127:s röster räknas, projektet som jobbar för att öka valdeltagandet bland förstagångsväljare i stadsdelen. Tillsammans med Mitt 127 arrangerar de eventet "127 skrattar" på söndag.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Då kommer stand up-komikerna Ahmed Berhan (känd från bland annat Tankesmedjan i P3 och SEMST Demokrati), Bianca Kronlöf (som gjort bland annat "Full patte") och Melody Farshin (från Raw Comedy Club) och uppträder på Kulturhuset Stadsteatern i Skärholmen.

– Var och en kommer att köra 20 minuter på temat demokrati och politik. Och däremellan kommer vi också ha demokratiutbildning i miniformat. Under minglet i början av dagen ska vi samla in frågor som vi sen ska ta upp – det kan handla om allt från hur beslut fattas i riksdagen, till hur man engagerar sig politiskt till de olika ideologierna, säger Leila Trulsen.

Hur kan humor hjälpa folk fatta politiken?

– Humor tar ju generellt inspiration från nutida händelser – de roligaste skämten speglar oftast samhället vi lever i. Man kan börja med att skämta om att en minister avgått och sen ta det vidare – humorn är moroten som vi lockar dit publiken med och sen kan vi slam them with information.

Under kvällen kommer det även serveras mat och dryck och inträdet är helt gratis.

– Vi hoppas att det kommer så många förstagångsväljare som vill lära sig mer om demokratiska processer som möjligt. Men alla är välkomna, oavsett om man har rösträtt eller har haft det i 30 år, säger Leila Trulsen.

127 Skrattar

Vad? Stand up-kväll med fokus på politik och demokrati. Uppträder gör Ahmed Berhan, Melody Farshin och Bianca Kronlöf.

Var? Kulturhuset Stadsteatern i Skärholmen.

När? Söndag 10 juni, klockan 16.00-18.30.

Arrangörer? Mitt 127 och 127:s röster räknas.

Kostar? Gratis.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.