Ombyggnad. Medan polisstationen i Bålsta håller stängt hänvisas exempelvis passansökningar till Enköping. Foto: Bengt Johansson

Stängt på stationen – på grund av bygge

Stängt! Säkerhetsskäl gör att polisstationen i Bålsta byggs om. Den öppnar igen i maj.

  • Publicerad 13:41, 14 feb 2019

Passexpeditionen och receptionen på polisstationen i Bålsta håller stängt till slutet av april. Lokalerna byggs om för att uppfylla gällande säkerhetskriterier.

Receptionen på polisstationen är i dag öppen bakåt, mot övriga arbetsutrymmen. Nu kommer den att separeras och byggas in med glasväggar.

Rum för att ta emot besökare för enskilda samtal byggs i anslutning till receptionen medan all övrig polisverksamhet ska skötas avskilt.

– Det handlar om säkerhet för vår personal. Det här blir bättre för alla, säger lokalpolisområdeschef i Enköping-Håbo Lars Jansson.

River bärande vägg

En liknande ombyggnation har genomförts i Enköping utan att stationen behövde stängas för allmänheten.  

– I Bålsta måste man riva en bärande vägg i betong. Det blir både dammigt och bullrigt och då går det inte att använda receptionen, säger Lars Jansson.

Övriga utrymmen är dock användbara, så det finns polismän på plats som jobbar på som vanligt, förutom under en kortare tid när de mest bullriga och dammiga jobben utförs.

De som har pass att hämta ut eller behöver besöka polisen av andra skäl hänvisas till stationen i Enköping.

Den polisiära verksamheten i övrigt påverkas inte, den bedrivs på samma sätt som vanligt även under tiden som stationen är stängd.

Bålstastationen stängdes den 1 februari och beräknas vara färdig att öppnas igen i början på maj.

Skokloster hoppas på 10 000 motorvurmare

Stockholmstidningen Gasoline Magazine arrangerar en stor motorträff den 25–26 maj. Där allt ifrån gamla bilar till nya båtar kommer visas upp. Folk kommer krylla runt Skokloster Hotell i Håbo kommun...söndag 19/5 1:15

Nya torget: ”Ska blomma överallt”

”Grått och trist”, ”en riktig gråzon”, ”en stenöken”. Kungsängenborna uttrycker besvikelse över sitt nya torg, men Linda Edgren på kommunen lovar att det kommer att grönska.lördag 18/5 15:15

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt