Ombyggnad. Medan polisstationen i Bålsta håller stängt hänvisas exempelvis passansökningar till Enköping. Foto: Bengt Johansson

Stängt på stationen – på grund av bygge

Stängt! Säkerhetsskäl gör att polisstationen i Bålsta byggs om. Den öppnar igen i maj.

  • Publicerad 13:41, 14 feb 2019

Passexpeditionen och receptionen på polisstationen i Bålsta håller stängt till slutet av april. Lokalerna byggs om för att uppfylla gällande säkerhetskriterier.

Receptionen på polisstationen är i dag öppen bakåt, mot övriga arbetsutrymmen. Nu kommer den att separeras och byggas in med glasväggar.

Rum för att ta emot besökare för enskilda samtal byggs i anslutning till receptionen medan all övrig polisverksamhet ska skötas avskilt.

– Det handlar om säkerhet för vår personal. Det här blir bättre för alla, säger lokalpolisområdeschef i Enköping-Håbo Lars Jansson.

River bärande vägg

En liknande ombyggnation har genomförts i Enköping utan att stationen behövde stängas för allmänheten.  

– I Bålsta måste man riva en bärande vägg i betong. Det blir både dammigt och bullrigt och då går det inte att använda receptionen, säger Lars Jansson.

Övriga utrymmen är dock användbara, så det finns polismän på plats som jobbar på som vanligt, förutom under en kortare tid när de mest bullriga och dammiga jobben utförs.

De som har pass att hämta ut eller behöver besöka polisen av andra skäl hänvisas till stationen i Enköping.

Den polisiära verksamheten i övrigt påverkas inte, den bedrivs på samma sätt som vanligt även under tiden som stationen är stängd.

Bålstastationen stängdes den 1 februari och beräknas vara färdig att öppnas igen i början på maj.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Tack till alla våra trogna och nytillkomna läsare

I en värld där läsandet av papperstidningar minskar går Bålstabladet mot strömmen. I senaste Orvestomätningen ökar tidningen med sex procent. – Oerhört glädjande, säger chefredaktör Bengt Johansson.torsdag 21/3 8:46

Senaste numret

Bålstabladet