Tjejer i fokus. För nionde året i rad tar fotbollstjejer över Sätra BP i helgen, när Sätra SK arrangerar Stockholms största flickturnering. Foto: Claudio Britos

Stans största fotbollscup för tjejer hålls i Sätra

I helgen tar tjejerna över Sätra bollplan. För nionde året i rad arrangerar lokala laget Sätra SK Stockholms största flickturnering i fotboll.

  • Publicerad 17:08, 5 apr 2019

– Vi gör det här för att hylla tjejerna. För att de för en gångs skull ska få stå i centrum i fotbollen, utan att killarna hamnar i fokus, säger Madeleine Hjorth.

Hon är spelare och styrelsemedlem i det renodlade tjej- och damlaget Sätra SK som i helgen, för nionde året i rad arrangerar Sätra Girls Cup – av tjejer, för tjejer.

– Vi har 59 lag anmälda från hela Stockholm, det är större än någonsin i år! Vi har aldrig haft så många anmälningar, lag har köat för att komma med, men cupen är full. Förhoppningsvis kan vi göra den ännu större nästa år, säger hon.

Turneringen sträcker sig över hela helgen. På lördag spelar tjejer födda 2010 och 2011. På söndag de som är födda 2008 och 2009.

– Vi kommer även ha grillning, med korv och hamburgare och hemmagjort fika som A-laget står för. Så alla borde komma förbi på en korv eller kaffe! Det är lätt att nedvärdera damfotboll, men kommer man hit får man se en fotbollsarena som är under två dagar är full av fotbollsspelande tjejer, som spelar på en väldigt hög nivå. De förtjänar minst lika mycket uppmärksamhet som äldre spelare och herrar, säger Madeleine Hjorth.

Sätra Girls Cup

När? 6 och 7 april.

Var? Sätra bollplan.

Vad? Stockholms största fotbollsturnering för tjejer, av tjejer.

Arrangörer? Sätra SK.