POPPIS. Nobelberget har anordnat både marknader och festivaler. Foto: Nobelberget

Stans största klubbscen kan flytta till Söderort

Snart rivs Nobelberget och i helgen anordnas en stor avslutningsfest. Men redan nu är arbetet att hitta en likvärdig lokal i gång, vilket kan komma att bli i söderort.

  • Publicerad 19:30, 9 jan 2019

I helgen festas det en sista gång på Nobelberget i Sickla, med bland annat en "dystopisk begravningscermoni" och 30 dj:s. Efter det ska det som beskriv som stans största konsertlokal för klubbspelningar rivas och göra plats för bostäder.

Men nu berättar vd:n att Nobelberget kan komma att återuppstå i Slakthusområdet i Johanneshov.

– Nu tror vi att vi har hittat en lokal med vår fastighetsägare, så får vi se om allt funkar där. Det är söder om söder i Slakthusområdet, säger Nobelbergets vd Martin Lagerberg.

Hur spikat är det?

– Det är inte spikat än. Men ser man från staden och fastighetsägarens sida så är alla inställda på att få till det här. Det finns en gemensam agenda.

Arrangörerna bakom Nobelberget var medvetna om att de bara kunde driva stället en begränsad tid när de först öppnade i januari 2015.

Idag är Nobelberget Stockholms största konsert- och klubblokal.

– Vi tycker att Nobelberget har kommit att fylla en viktig funktion i Stockholm som stans största lokal för klubbar och klubbspelningar. För vår egen del har kärleken till platsen växt med åren men vi hoppas få med oss organisation, arrangörer och så många av de värden som Nobelberget stått för till Slakthusområdet, säger Martin Lagerberg.

Han berättar att delar av verksamheten kommer vara kvar i Sickla, ett stenkast från nuvarande lokaler. Det gäller de verksamheter som "inte låter så mycket". Som marknader och slutna engagemang.

29 miljoner ska öka tryggheten på gator och torg

Nyheter ✓Alla områden som får pengar ✓Belysning ✓Insatser mot illegala bosättningar På onsdagseftermiddagen väntas 23 projekt, som syftar till att skapa en tryggare utemiljö i Stockholm, beviljas pengar ur stadens trygghetsfond. Totalt avsätts drygt 29 miljoner kronor. Men...onsdag 19/6 16:33

KIart: Nya bostäder byggs längs Örbyleden

Nyheter "Bidrar till en tryggare och mer urban närmiljö för de boende" Nu har det planerade bygget av 380 lägenheter längs en av stadens mest trafikerade leder, Örbyleden, vid Bandhagen klubbats av fullmäktige.onsdag 19/6 15:57