POPPIS. Nobelberget har anordnat både marknader och festivaler. Foto: Nobelberget

Stans största klubbscen kan flytta till Söderort

Snart rivs Nobelberget och i helgen anordnas en stor avslutningsfest. Men redan nu är arbetet att hitta en likvärdig lokal i gång, vilket kan komma att bli i söderort.

  • Publicerad 19:30, 9 jan 2019

I helgen festas det en sista gång på Nobelberget i Sickla, med bland annat en "dystopisk begravningscermoni" och 30 dj:s. Efter det ska det som beskriv som stans största konsertlokal för klubbspelningar rivas och göra plats för bostäder.

Men nu berättar vd:n att Nobelberget kan komma att återuppstå i Slakthusområdet i Johanneshov.

– Nu tror vi att vi har hittat en lokal med vår fastighetsägare, så får vi se om allt funkar där. Det är söder om söder i Slakthusområdet, säger Nobelbergets vd Martin Lagerberg.

Hur spikat är det?

– Det är inte spikat än. Men ser man från staden och fastighetsägarens sida så är alla inställda på att få till det här. Det finns en gemensam agenda.

Arrangörerna bakom Nobelberget var medvetna om att de bara kunde driva stället en begränsad tid när de först öppnade i januari 2015.

Idag är Nobelberget Stockholms största konsert- och klubblokal.

– Vi tycker att Nobelberget har kommit att fylla en viktig funktion i Stockholm som stans största lokal för klubbar och klubbspelningar. För vår egen del har kärleken till platsen växt med åren men vi hoppas få med oss organisation, arrangörer och så många av de värden som Nobelberget stått för till Slakthusområdet, säger Martin Lagerberg.

Han berättar att delar av verksamheten kommer vara kvar i Sickla, ett stenkast från nuvarande lokaler. Det gäller de verksamheter som "inte låter så mycket". Som marknader och slutna engagemang.

Lärare i Stockholms utsatta områden kan få högre lön

Nyheter Skolborgarrådet om egna förslaget: "Inte helt okomplicerat" För att locka lärare till skolor i Stockholms utsatta områden ska de kunna få extra lönetillägg. Det är ett av förslagen som ska utredas i den nya grönblåa budgeten.måndag 14/10 12:00

Klart: Ordningsvakter till Skarpnäck och Bagis

Nyheter Ska verka i särskilt otrygga delar Skarpnäck och Bagarmossen får kommunala ordningsvakter. Det står klart efter att polisen godkänt en ansökan från staden.måndag 14/10 11:20