Fixat. Entusiasten Fredrik Nordbäck, här mitt i hoppet, är en av dem som under åren skött om cykelbanan i Starbo. Foto: Mikael Andersson

Starboparken kan rustas upp

Starboparken kan få sig ett lyft. Pengar har vikts åt att under nästa år ta fram ett förslag för hur den kan se ut i framtiden.

  • Publicerad 11:22, 14 sep 2020

Starboparken i Nälsta omfattar idag en parklek, en gammal cykelbana och grönområde. Men nu finns planer på att platsen ska rustas upp.

Pengar har avsatts för att nästa år ta fram ett gestaltningsprogram, vilket är ett förslag för hur parken kan förbättras.

– Det betyder att vi kommer se över hela parken, rusta upp lekredskap och skapa en fin utomhusmiljö, säger Solveig Nilsson, handläggare på stadsdelsförvaltningen.

Offroadcykling

Cykelbanan i den södra delen av parken kommer också ses över. För ett tiotal år sedan byggdes den, på privat initiativ, av ungdomar och den används flitigt av unga även idag.

Underhållet har under åren också skötts av privatpersoner.

Populär

På sociala medier har funnits viss oro över att staden nu har planer på att ta bort banan. I dagsläget finns dock inga sådana beslut, menar Solveig Nilsson.

– Däremot är det så att den ligger på stadens mark, vilket betyder att vi har ansvar för att den ska vara säker. Vi kommer se över banan och om det är möjligt kommer vi fixa till den, eftersom vi förstår att den är populär, säger Solveig Nilsson.

Parkleken Starbo

Här finns bland annat klätterställning, barnhage, gungor och hinderbana.

Personal finns på plats måndag till fredag.

Vanligtvis anordnas aktiviteter i parklekshuset, men på grund av covid är det stängt. Istället sker alla aktiviteter utomhus.

Visa merVisa mindre