Busfrö. Emma, ett av paret Cederroths barn, visste att hon inte fick röra elementen – så hon gömde sig bakom en stol när hon blev påkommen. Foto: Privat

Startade fond när deras tre barn dog - nu prisas de internationellt

Sjukdomar utan namn skördar barns liv. Det vill Vallentunaborna bakom Willefonden ändra på genom Willefonden, och nu har de prisats för sitt arbete med en fin utnämning.

  • Publicerad 16:57, 16 jan 2018

Vallentunaborna Mikk Cederroth och Helene Cederroth som driver Willefonden är en av mottagarna i Black Pearl Awards 2018. Willefonden arbetar för att ta fram mer kunskap kring odiagnosticerade sjukdomar, efter att parets egna tre barn gått bort i okända sjukdomar.

LÄS OCKSÅ: Sjukdomen utan namn tog Wille, Hugo och Emma ifrån dem

– Vi är mållösa! När vi fick brevet trodde vi det var ett misstag – men det var det inte och självklart är vi väldigt hedrade, stolta och glada. Black Pearl Awards anser vi är det mest prestigefyllda utnämningen man kan få inom området sällsynta sjukdomar, säger Helene Cederroth.

Som vanligt vill paret inte själva stå i centrum.

– Framför allt hoppas vi att de odiagnostiserade sjukdomarna och de riktiga hjältarna - barnen med odiagnostiserade sjukdomar och deras föräldrar kommer i strålkastarljuset, säger Helene Cederroth.

Behöver mer donationer

Hon hoppas också på mer pengar till Willefonden.

– För nu efter fem kongresser, tre föräldrahelger och många många Guldkanter börjar pengarna ta slut. Vi hade ju samlat in pengar som skulle räcka till en kongress, men så har vi lyckats få till fem och snart sex kongresser.

Black Pearl Awards delas ut till den som gjort exceptionellt arbete som gör skillnad för de med sällsynta sjukdomar. Galan hålls i Bryssel med kunglig närvaro.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

M utmanar partier och Täbybor att kasta skräp

Nyheter "Vill samla så många som vi kan" Moderaternas nya vallöfte: 100 papperskorgar till kommunen. Nu vill de utmana andra partier i kommunen.tisdag 22/5 17:13

Efter attacken - nya träd på plats

Nyheter Skyddas av stängsel I januari skövlades 56 träd, olovligen, vid Rönningesjön. Nu har nya träd planterats, och fått skydd runt sig.tisdag 22/5 16:30