Lekdags. I höst kan barnen i Vallentuna hoppa och gunga på den nya lekplatsen. Bilden är en genrebild. Foto: Anna Rönnqvist

Startskott för nya lekplatsen i centrala Vallentuna

Snart är det dags. I höst kommer den splitternya lekplatsen i centrala Vallentuna äntligen stå klar för både små och stora leksugna barn.

  • Publicerad 11:32, 7 mar 2019

I måndags blev upphandlingen med entreprenören klar och påskriven. Det betyder att bygget av den nya lekplatsen kan sätta igång så fort tjälen är ur marken.

– Men det är vanskligt att sätta igång med markarbeten under mars, även om tjälen kan vara ur marken. Det är ändå en vintermånad. Jag skulle gissa att arbetet börjar i slutet på april eller början på maj, säger Johan Carselind, gatu- och parkchef.

Hur långt tid kommer bygget ta?

– Runt tre månader. Så med hänsyn till sommarsemestrar kan jag tänka mig att lekplatsen är klar i september, säger Johan Carselind.

Visionen för parken. Skiss: Vallentuna kommun

Karusell och trampoliner

Lekplatsen kommer att ligga på grönytan i Tellusområdet bakom gymnasiet, och kommer att ha ytor både för mindre och äldre barn. Småbarnsgungor, sandlåda och lekdjur för de minsta, och trampoliner, större gungor och en karusell för de lite äldre. Även en hinderbana och klätterlekar kommer att byggas för barn med mycket spring i benen.

Lekplatsen har även fått en testamentsgåva på en miljon kronor från Vallentunaprofilen Sop-Johan som gick bort 2012. Han ville att pengarna skulle gå till barn- och ungdomsverksamhet i kommunen. Totalt kostar lekparken cirka tio miljoner att bygga.

Lekplatsen har dock inget namn ännu, och under våren kommer en medborgardialog att ske där Vallentunaborna kan ge förslag på vad den nya lekplatsen ska heta.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Roslagsbanan ersätts med buss under påsken

Nyheter LISTA: Så går bussarna när tågen står still Resenärer med Roslagsbanan får ta bussen i påsk. Det eftersom arbetet med att bygga ut till dubbelspår pågår under veckan.måndag 18/3 17:05

Vallentunabor demonstrerade för klimatet

Nyheter "Många bra samtal" I fredags samlades människor världen över för att demonstrera för klimatet. På Tuna torg i Vallentuna samlades upp emot 50 personer.måndag 18/3 16:58