Stefan klarade tuff mara i hettan

Supersviten lever efter 40 raka Stockholm marathon. Nu är siktet inställt på det 41:a. – Jag har anmält mig redan till nästa år, säger Skåbon Stefan Lindberg.

  • Publicerad 10:42, 5 jun 2018

Det var jättevarmt.

I tryckande hetta ställde sig Stefan Lindberg i lördags på startlinjen i Stockholm marathon för 40:e gången. Han var en av tolv som då hade fullföljt alla de tidigare loppen och hade dagen till ära snaggat in siffran 40 i nacken.

LÄS ÄVEN: Han har sprungit alla Stockholm marathon

Nu har han lagt det 40:e bakom sig efter att ha korsat mållinjen på 4 timmar och 58 minuter.

– Lite sämre än väntat, kanske 20 minuter sämre, säger han.

Stefan Lindberg tyckte att det var tufft att springa i högsommarvärmen.

– Det var jättevarmt. Jag kände redan från början att det inte skulle gå så bra, det var för varmt för mig, säger han.  

Han klarade sig från skador och större slitage på kroppen och har återhämtat sig i veckan.

Efter loppet framkom att omkring 200 löpare hade sprungit fel på grund av det missat ungefär ex kilometer. Det gjorde inte Stefan Lindberg. Däremot drabbade det en av de andra veteraner som gjort alla lopp.  

– Han vet inte om han blir diskad eller inte. Jag vet inte om de kan lägga på tid, säger han.  

Stefan Lindberg siktar nu på nästa års lopp.

– Jag kommer förmodligen inte träna så mycket i vinter, men ska träna lite grand hela sommaren. Jag ska försöka komma ner i vikt och hålla en låg vikt till nästa år, på kanske 84 kilo. Jag ska bli lite lättare, säger han.

Den för året nya banan var han inte helt förtjust i.

– Den var jobbigare och besvärligare än vanligt tycker jag och jag hade svårt att få vätska. På något ställe fanns inga muggar på borden, säger Stefan Lindberg.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Socialchefen om krisen på Lugnet: "Vi ser allvarligt på läget"

Nyheter Lugnet. Nu vill föreningen att kommunen tar över LSS-boendet på Munsö Om LSS-boendet Lugnet på Munsö måste stänga vid årsskiftet kan Ekerö kommun få problem. Föreningen vill nu att kommunen tar över verksamheten.fredag 19/10 14:50

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter