Foto: Mostphotos

Stenkastning på E18

Flera småbrott kopplade till ungdomar och skolor har skett de senaste dagarna. Uppbrutna elevskåp, sabbade fönster – och, mest allvarligt: Stenkastning mot bilar.

  • Publicerad 10:55, 31 maj 2019

Torsdag 11.38

E18

Stenkastning. Ungdomar sågs på gångbron över E18 vid Romberga i samband med stenkastning mot bilar som passerade. En bil fick skador på vindrutan och polisanmälde, men då polisen kom till platsen fanns de unga inte längre kvar.

Oklart tidpunkt

S:t Ilianskolan/hallen

Skadegörelse.

Fyra fönster på S:t Iliansskolan har krossats. Exakt när brottet skett är inte klarlagt, det anmäldes på onsdagens eftermiddag.

Måndag-tisdag

Resecentrum

Stöld av cykel.

En Rosa damcykel parkerad vid resecentrum har stulits. Den var låst med flera lås, men stals alltså ändå. Det är en Monark, Lady basic, damcykel, md tre växlar, värd ca 5000 kr.

Onsdag (anmält kl 15.11)

Westerlundska gymnasiet

Skadegörelse/Stöld i skola.

Ett antal elever har fått sina hänglås till skåp uppklippta på Westerlundska gymnasiet. Hittills har dock ingen anmälan om stöld ur skåpen inkommit till polisen.

Söndag-måndag (anmält onsdag)

Dr Westerlunds gata 26

Stöld av diesel ur fordon.

Circle K-macken på Dr Westerlunds gata har drabbats av en drivmedelsstöld. Okända har borrat upp tanken till en uthyrningslastbil och tömt lastbilen på diesel.

Försvarsmakten vill inte styra invandringsdebatten

Nyheter Psyopsförbandet i Enköping ska motverka vilseledande information. Det innebär inte att man styr den politiska debatten, menar stabschefen Magnus Hildebrandt. – Det görs med syftet att debatten ska...fredag 16/8 12:57

Pierre Schori pratar om kärnvapen i Grillby

Nyheter Tidigare toppdiplomaten Pierre Schori kommer till Grillby den 31 augusti. Han ska då hålla tal om klimatförändringar och kärnvapen.fredag 16/8 11:39