DÄCKLYFT. Den "tuffaste" gruppen bland SPF Seniorerna Väsby fick testa på däcklyft och annat tungt i "Stenkul på Vilundavallen". Foto: Privat

Stenkul för seniorer på Vilundavallen

Lyfta gummidäck och stora stenar är inte enbart förunnat deltagarna i tv-serien "Sveriges starkaste familj". Även seniorerna i Väsby har fått testa tunga lyft på Vilundavallen.

  • Publicerad 12:20, 15 sep 2020

Namnet ”Stenkul” är hämtat därifrån.

Det var tungt på Vilundavallen förra veckan, i bokstavlig bemärkelse. Då hade SPF Seniorerna i Väsby en sammankomst för att inspirera och motivera sina medlemmar att prova på olika sätt att motionera och röra på sig.

– Avsikten var att låta deltagarna prova på några enkla övningar som man kan göra hemma eller ute i naturen utan krångliga hjälpmedel. säger Britt Söderlund, ansvarig för föreningens friskvård.

Sex träningsgrupper

Deltagarna fick tillfälle att välja mellan sex olika träningsgrupper. Den tuffaste gruppen fick använda stenar och gummidäck som redskap vid styrketräning och tyngdlyftning.

– Namnet ”Stenkul” är hämtat därifrån, berättar Britt Söderlund.

Dessutom fanns möjlighet att prova på olika typer av träning i utegym, promenad med stavgång, cykling samt de lite lugnare träningsformerna jympa och qigong.

– Efter genomförd träning samlades alla med coronaavstånd för en stunds samvaro med fika. I dessa tider är den sociala biten att träffa varandra lika viktig som själva träningen, säger Britt Söderlund, ansvarig för friskvården.

Möten i Messingen

SPF seniorerna har även varje månad möten i Messingen med runt 200 medlemmar med underhållning av populära artister och föredragshållare. Efteråt serveras kaffe i matsalen och styrelsen ger information om de senaste nyheterna.

– Tyvärr är det för närvarande inte möjligt att genomföra alla dessa aktiviteter på grund av coronarestriktionerna så just nu fokuserar vi på utomhusverksamheter som promenader, boule, golf, etcetera i avvaktan på att risken för smittspridning ska minska, säger Britt Söderlund.

SPF Seniorerna Väsby

SPF Seniorerna i Väsby har drygt 1 000 medlemmar och är en lokalförening inom pensionärsföreningen SPF med totalt 270000 medlemmar.

Lokalt arbetar föreningen dels med att förbättra villkoren för alla pensionärer genom samarbete med kommunen och lokala politiker, dels med att förgylla vardagen med olika typer av aktiviteter. Föreningen kan erbjuda en mängd aktiviteter inom motion och friskvård, resor, studiebesök, studiecirklar med mera.

Visa merVisa mindre