VERKLIGHET OCH VISION. Idag ser det ut såhär på platsen (bilden till vänster). Målet var något helt annat (bilden till höger).

Stillastående radhusbygge krävs på miljonböter

Det stillastående radhusbygget i Hammarbyhöjden har kantats av problem. Nu kommer ytterligare ett. Stockholm stad begär vite för att bygget är försenat och felaktigt utfört.

  • Publicerad 16:26, 3 dec 2019

StockholmDirekt har flera gånger rapporterat om problemen med radhusprojektet längs Sparrmansvägen i Hammarbyhöjden.

Enligt Byggnadsarbetaren har staden nu begärt vite på 1,5 miljoner kronor för att bygget är försenat och felaktigt utfört.

– Enligt överenskommelsen om exploatering ska samtliga åtaganden vara färdigställda senast fem år efter att detaljplanen vunnit laga kraft och i annat fall kan staden utkräva vite. En dialog kring viteskraven pågår just nu. Vi är förhoppningsvis nära en överenskommelse, men det finns inget avtal som är signerat av bägge parter ännu, säger Jenny Norrman på exploateringskontoret till Byggnadsarbetaren.

Bygget av lyxiga kedjehus i Söderort står helt still

Utöver förseningen pågår andra vitesdiskussioner.

Inte väderskyddat

Det finns även en oro till att själva konstruktionen av de halvfärdiga husen inte är korrekta.
Bland annat har bärande väggar placerats felaktigt, och materialet har inte varit väderskyddat under den period bygget stått stilla, skriver Byggnadsarbetaren.

När StockholmDirekt i november var i kontakt med företaget ALM som tagit över bygget skrev företagets projektgruppchef Jacob Ernström i ett mejl att förhoppningen och målsättningen "är att påbörja arbetena igen till våren 2020 med ett färdigställt projekt cirka 9 månader senare".

Här är stadens plan för att förtäta i Aspudden

Nyheter Flera nybyggen ska ge totalt 500 bostäder Nästan 500 nya bostäder kan byggas i Aspudden de närmsta åren. Här är fyra olika byggplaner som är aktuella 2020.torsdag 12/12 19:50

Badbussarna dras in nästa sommar

Nyheter M: "Inte värt pengarna" Varje sommar i 12 års tid har barn i utsatta områden fått åka ut i skärgården för att bada och vara med på aktiviteter. Nu dras badbussarna in.torsdag 12/12 19:30