Rulltrapporna och hissen mellan Kungsgatan och Regeringsgatan står ofta stilla. Foto: Mimmi Epstein

Stillastående rulltrappor i City upprör äldre

Rulltrapporna och hissen mellan Kungsgatan och Regeringsgatan vandaliseras ofta vilket resulterar i att de står still. Det har fått Ronald Castenfelt och flera boende i närheten att tröttna.

  • Publicerad 11:30, 12 mar 2019

Rulltrapporna mellan Kungsgatan och Regeringsgatan vandaliseras på olika sätt nästan dagligen och står stilla kvällstid, berättar Ronald Castenfelt som bor på Lästmakargatan.

– Det har varit så i minst ett år och nu på senare tid har även hissen börjat drabbas. Det gör att vi som är äldre inte kan ta oss upp där. Vi är många som är gruvligt förbannade, säger Ronald Castenfelt.

Han har varit i kontakt med Stockholms stad via kontaktcenter för äldre men tycker inte att han fått någon hjälp.

– Ingen känner till något, ingen gör något åt det. Jag har bott i tre och ett halvt år på Norrmalm och bodde tidigare på Kungsholmen. Jag har aldrig sett på maken till regelbundna sabotage. Man borde kunna sätta dit ordningsvakter, säger Ronald Castenfelt.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

På trafikkontoret, som driftar rulltrapporna och hissen, är man medvetna om problemet.

– Rulltrapporna och hissen är ofta utsatta för vandalisering, skadegörelse och klotter. De är ju helt öppna och det händer att människor sover i hissen och använder den som toalett. Sedan är det mycket grus där som kan göra att det tar stryk, säger Malinda Flodman på trafikkontoret och fortsätter:

– Vi är där och lagar och återställer, det är inte så mycket mer vi kan göra.