Stina Wollter ställer ut i Enköping

Let´s Dance-aktuella Stina Wollter har blivit folkkär genom kroppsbejakande danser på Instagram. Den 22 april ställer hon och fem andra konstnärer ut i Enköping.

  • Publicerad 09:25, 11 apr 2017

Lördagen den 22 april mellan klockan 12.00 och 15.00 hålls vernissage för samlingsutställningen "Bodyscape" i Enköpings konsthall på Tullgatan.

Utställarna heter Stina Wollter, Sergio Perea Jerez, Nino Ramsby, Mira Sjögren, Katarina Sundkvist Zohari och Elisabeth Bucht.

De samlas kring ett kroppsligt tema och är alla på ett eller annat sätt kroppsaktivister.

– Kroppen är ett enormt stort ämne och alla tolkar temat på olika sätt, säger Stina Wollter och fortsätter:

– Kroppen görs hela tiden till en sak och en funktion. Jag vill ta tillbaka kroppen, inte se den med en dömande blick.

Stina Wollter var den som fick frågan om att ställa ut av Enköpings konstförening.

– Jag är kroppsaktivist och ville stå tillsammans med andra, inte vara ensam i det här. Därför drog jag ihop det här gänget. Det är också större chans för besökaren att hitta något om konstnärerna är fler, säger hon.

Dessutom har Stina Wollter just nu fullt upp. Samtidigt som hon är mitt uppe i inspelningen av TV-programmet Let´s Dance håller hon på att skriva en bok.

– Det händer mycket för mig. Men jag kommer stressa och vara på plats på vernissaget i Enköping den 22 april, säger Stina Wollter.

Utställningen pågår till den den 14 maj.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här tas första spadtaget på familjebadet

Nyheter På måndagen drog byggandet av det nya familjebadet på Korsängsfältet officiellt igång. Badet ska öppna dörrarna för allmänheten vintern 2020/2021.måndag 18/6 11:33