Mini-konsert. First Aid Kit och Little Jinder spelade på 4H-gården strax intill Mälaren. Foto: Ann Lillqvist

Stjärnbesök på 4H-gård i Söderort

Igår hölls en intim konsert med tre av landets största artister – på Eolshälls 4H-gård. Både djur och besökare fick chansen att hänga med First Aid Kit och Little Jinder.

  • Publicerad 14:18, 2 apr 2019

Mu. "Tror att djuren uppskattade musiken lika mycket som vi andra" skriver 4H-gårdens Ann Lillqvist om besöket av First Aid Kit. Foto: Ann Lillqvist

Det var i tisdags som 4H-gården i Eolshäll fick ett ovanligt besök av Josefine Jinder och Johanna och Klara Söderberg. Så här berättar gårdsföreståndare Annika Eriksson om stjärnornas häng på gården.

– De spelade och sjöng och fikade och tittade på djuren. Det blev lite som en konsert här, både i köket och ute på baksidan. Och de var precis så duktiga som man kan tro, säger hon.

Aspuddsparken har fått en ny killing

Att artisterna dök upp här var ingen tillfällighet. När de var med i P3:s Musikhjälpen i vintras auktionerade de tillsammans ut en träff för ett fan på en av stans 4H-gårdar.

"Dyker upp kändisar"

Annika Eriksson är inte så förvånad att de valde att komma till just Eolshäll.

– Gården är ju ganska fin och vi är rätt kända så då och då dyker det upp kändisar här. Nu senast var det komikern Kristoffer Appelquist som var här i vintras. Men det här är första gången som vi har haft musiker som spelat på gården, säger hon.

Och artisterna verkade nöjda med sin dag.

– Jag hörde att de pratade om att de tyckte att att vi hade så söta kaniner och en jättefin gård. Så det var fint. Vi vill ju att alla ska känna sig välkomna hit, det spelar ingen roll om man är känd eller inte, säger Annika Eriksson.