Nyöppnat. David Frenkiel, grundare av Green Kitchen Stories, öppnar nu upp nya falafelstället Fafelle i Täby. De tillsammans med Joel Åhlin från Agrikultur, och Claes Grännsjö, medgrundare till Nook och Flying Elk. Foto: Privat/Mostphotos

Stjärnkock och vego-bloggare öppnar ny lyxfalafel

Hallå där, David Frenkiel, en av grundarna till Täbys nya falafelrestaurang Fafelle, som ska öppna i nya matdelin i Täby centrum i maj. Välkomna till Täby, hur känns det att öppna här?

  • Publicerad 12:06, 10 apr 2019

– Det känns superkul, vi hade inte tänkt att det skulle bli Täby från början. Men när vi kom i kontakt med Täby centrum och fick se deras skisser för den nya delin och fick höra om de andra restaurangerna som ska öppna, så kände vi att det är ett kul sammanhang.

Vad kan man förvänta sig av ert nya ställe?

– Vi tänker att falafel är en rätt som alla har ätit och som alla känner till, men den har låg status. När många tänker på den så dryper det av frityrolja. Vi vill ta falafeln och sätta den i ett modernt och fräscht sammanhang. Joel Åhlin som kommer från Agrikultur och Bar Agrikultur (Michelinbelönade restauranger i stan, reds anm.) och som har en hög ambitionsnivå kommer att ge falafeln moderna smaker och plocka in nya smaker från Marocko, Japan och Los Angeles. Det kommer bli en smakresa helt enkelt.

Du har själv drivit den vegetariska bloggen Green Kitchen Stories länge och själv har du ätit vegetarisk i flera år, hur känns det att du nu öppnar upp en vegorestaurang?

– Det känns toppen, det har poppat upp mer och mer. När jag blev vegetarian för över tio år sedan så fanns det ett väldigt begränsat utbud, så det känns bra att kunna göra något som är bra för miljön. Vi arbetar även med goda såser så att man ska känna sig mätt. Att man inte blir mätt på vegetarisk mat – det är en myt vi vill krossa.

Vad kommer det att vara för stämning hos er?

– Vi vill ha en modern inredning med en liten flirt åt Mellanöstern, eftersom det är falafelns hemland. Vi kommer att ha gulddetaljer och mönster tillsammans med jättemycket grönt.

Modern. Michelinprisade kocken Joel Åhlin är även han en av ägarna som ska göra falafeln modern i Täby centrum. Foto: Privat

QUIZ: Hur bra koll har du på rondellerna i Norrort?

Nyheter ✓Platserna ✓Stilarna ✓Reglerna ✓Byggprojekten Ska du ut och köra i Norrortstrafiken kan du knappast undgå dem – rondellerna. Men vad har du lagt på minnet om dem? Minst fem rätt, annars får du ta bussen istället!fredag 14/6 16:59

Häng med en timme på playan i Näsaäng

Nyheter Vi tog tempen på Täbybadarna Häng på en timme på beachen! I vår artikelserie ”En timme i” hänger vi runt i en timme och fångar det som händer. Den här gången landade vi i Näsaäng och träffade badande barn och kitesurfare.fredag 14/6 16:53
Stockholm Direkt