Danny Falkeman och Jonas Lagerström har öppnat Etoile på Norra Stationsgatan. Foto: Privat

Stjärnkockar öppnar nytt i Vasastan

En fast meny med hög internationell touch – och målet att skapa en föreställning av middagen. Nu öppnar två stjärnkockar nytt på Norra Stationsgatan.

  • Publicerad 14:32, 11 maj 2018

Det är Jonas Lagerström och Danny Falkeman som ligger bakom den nya restaurangen Etoile på Norra Stationsgatan 51, där tidigare Derelict låg, som öppnade i veckan.

De båda har tillsammans en diger meritlista, Jonas Lagerström har bland annat varit medlem i Svenska kocklandslaget och var en av kandidaterna till Bocuse d’Or Sverige förra året. De båda har också jobbat på flera stjärnkrogar över hela världen.

Här är alla stans krogar som får stjärnor

Nu vill de sprida den internationella touchen vidare.

– Vi har tittat rätt länge efter en lokal och nu var det rätt läge att öppna tillsammans. Sverige ligger i rätt fas för vi ska våga vara lite annorlunda och tänka lite tidlöst och långsiktigt. Matmässigt kommer vi vara onordiska och jobba väldigt internationellt. I Sverige är vi så medvetna så vi behöver inte sälja in var råvarorna kommer ifrån, det är klart att vi väljer de bästa. Vi vill skapa en unik upplevelse med lekfullhet, säger Jonas Lagerström.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

På Etolie, som har 26 platser, kommer de servera en fast meny som kostar 1 200 kronor, med hela 18 olika serveringar. Det finns även en vegetarisk meny, som till och med har 19 serveringar berättar Jonas Lagerström. Till det serveras antingen ett vinpaket eller från källarlistan. Även alkoholfri dryckesmeny finns.

– Vi vill skapa en föreställning för gästerna. De ska vara mycket mat och mycket som händer kring borden med till exempel flambering, grillning och presentationer. Det tar cirka 3,5-4 timmar att äta, säger han.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.