ÖDE. Det var ingen rusning till det nya gatuköket på Norrmalmstorg vid 13-tiden. Men de hade ändå fått 50 av deras maxtak på 300 beställningar. Foto: StockholmDirekt

Stjärnkockens långsamma gatukök möttes av mutter

Kändiskocken Paul Svensson har lanserat ett unikt gatukök. Men hans nya idé fick förbipasserande att muttra till under premiärdagen.

  • Publicerad 20:00, 4 apr 2019

Stjärnkocken Paul Svensson har tillsammans med Stockholm Gas gett sig in i gatuköksbranschen, om än temporärt.

Upplägget är annorlunda. Den mat som serveras är nämligen så långt ifrån fastfood man kan komma. Mat som beställs idag från gatuköket serveras först i september.

– Vi planterar råvarorna efter att beställningarna kommer in. Om ett halvår är de redo att tillagas, säger Pauls fru Camilla Esseteg som står och tar emot beställningar i gatuköket på Norrmalmstorg.

Mums… men är det konst?

När StockholmDirekt tittar förbi vid den förmodade lunchrusningen är det absolut ingen kö fram till gatuköket. Faktum är att ingen beställer något under den tid vi befinner oss på platsen.

Däremot hörs knorrande ljud från förbipasserande. ”Jag är ju hungrig nu, vadå att maten serveras i september” muttrar en äldre elegant klädd herre.

”Idioti”, mumlar en annan mindre välklädd, men något argare, man.

Nu ska Stockholmare lära sig bli mer hållbara

Det som går att beställa är taco på grillade rödbetor, guacamole på bondbönor och krispig septembersallad på fänkål, rabarber och koriander.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Trots att det inte är någon som helst rusning när StockholmDirekt var förbi var stämningen god inne i gatuköket.

– Vi får in beställningar online också och hittills är det över 50 stycken personer som gjort det. Fler än 300 kan vi inte ta emot, mer än så hinner vi inte odla, säger Camilla Esseteg.

Paul Svensson långsamma gatukök

✓ Beställningar går att göra idag 4 april samt i morgon fredag 5 april.

✓ Maten odlas på Rosendals Trädgård på Djurgården och kommer att serveras från gatuköket på Norrmalmstorg i mitten av september.

✓ Du kan följa projektet på www.stockholmgas.se/paulsgatukok/