Fikasugen. I sommar öppnat bageriet BAK i Kastanjegården i Hökarängen. Foto: Stockholmshem

Stjärnkonditorer öppnar bageri i Hökis

I sommar öppnar ett nytt bageri i den tidigare livsmedelsbutiken vid Kastanjegården i Hökarängen. Just nu håller man på att bygga för fullt.

  • Publicerad 17:07, 3 apr 2019

– Den 15 augusti tänker vi att vi slår upp dörrarna på riktigt för alla fikasugna som är tillbaka från semestern. Då kör vi i Hökarängen, och det känns jättekul, säger ägaren Conrad Tyrsén.

Bageriet går under namnet Bak ägs av Conrad Tysén tillsammans med Ted Johansson som tidigare drivit bageri på Lilla Essingen och har bland annat lagat desserten till Nobelfesten. Men de beslutade sig för att flytta verksamheten till Hökarängen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– När man började titta efter lokal blev det automatiskt att man tänker City för här har vi varit länge. Sen åkte vi ut till Hökarängen och tittade på Kastanjegården och det var kärlek vid första ögonkastet! Här finns stor potential, säger Conrad och tillägger:

– I stan har man sin lokal och i bästa fall plats för några stolar utomhus, men här i Hökarängen har vi mycket plats med rabatter och plötsligt blev det ett projekt av att man kan ha sina egna odlingar.

Men det stannar inte bara vid odlingar. Bland annat vill man bedriva bondens marknad och att så mycket som möjligt ska vara så närproducerat som det bara går.

– Vi ska göra vårt egna mjöl med vete från Västerås, vi ska odla bär och om allt vill sig till vill vi också ha en plats för höns och bikupor. Vi vill göra närodlat på riktigt, trots att det kan verka uttjatat, säger Conrad Tysén.

En av förhoppningarna är också att göra Kastanjegården till den mötesplats det en gång var.

BAKs ägare Ted Johansson och Conrad Tysén. Foto: Marta Streng / Hampus Marcusen