Stjärnrikt i Broskolan

Många tänker nog ”Idolvinnare” och ”OS-medaljör” när de hör namnen Markus Fagervall och Lars Frölander. Nu har de båda flyttat till kommunen och jobbar på Broskolan som Musik respektive Idrottslärare. Markus och Lars är sedan 2008 nära vänner då de båda medverkade i programmet ”Stjärnor på is” och konstigt nog hittade de båda kärleken i två systrar från Kungsängen.

  • Publicerad 07:31, 9 feb 2018

Roligast med att vara lärare?

Markus: – Jag tycker att det är intressant att lära känna eleverna och se vilken värld de befinner sig i musikaliskt. Det är häftigt att se processen av att lära sig något nytt, att vara i det ögonblicket är magiskt på något vis, när en elev förstår och tar till sig något nytt.

Lars: – Att inspirera ungdomar och dela med sig av de erfarenheter man själv har haft och att hjälpa eleverna att hitta glädjen i att röra på sig, vilket är en utmaning nu för tiden.

Inte bara lärare

Vid sidan om läraryrket skriver Markus låtar och håller just nu på att spela in lite nytt material på svenska. Han gör även fortfarande en del spelningar.

Inte bara lärare 2

Lars driver även två bolag varav det ena tillsammans med simerskan Sarah Sjöström där de arbetar för att inspirera och stimulera svensk ungdomssimning. Han är dessutom expertkommentator i SVT under mästerskapen i simning.

Lars Frölander

Ålder: 43 år.

Yrke: Idrottslärare och egen företagare.

Bor: Kungsängen.

Familj: Sambon Ida Kjos och dottern Lykke.

Idrottskarriär: Flerfaldig OS-, VM- och EM-medaljör i simning.

Markus Fagervall

Ålder: 35 år.

Yrke: Musiklärare och artist.

Bor: Kungsängen.

Familj: Frun Emma Fagervall.

Musikkarriär: Vinnare av Idol 2006.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Läsarna får inte nog av Staffans mordhistorier

Staffan Öberg från Bro blev författare på heltid när han gick i pension. Nu reser han land och rike runt och säljer sina böcker på marknader.lördag 26/5 15:00

Jakob laddar inför maran

Den 2 juni springer Jakob Jogfors från Kungsängen Stockholm Marathon för elfte gången. Det är något han ser fram emot – och särskilt känslan efteråt.lördag 26/5 9:00

Senaste numret

Bålstabladet