Stjärntätt när Huddingespelen slog rekord

Gästspel från stavhoppstalangen Armand Duplantis och en Moa Hjelmer som balanserade på EM-kvalgränsen. Det var stjärntätt när Huddingespelen slog deltagarrekord i helgen.

  • Publicerad 17:39, 19 jun 2018

Aldrig tidigare har Huddingespelen haft så många deltagare som under förra helgens tävlingar. 1139 deltagare och 3309 starter gör tävlingen till landets näst största tävling.

– Det är ett fantastiskt rekord, 1000 fler än förra året. En riktig dräpare, säger Per Synnerman, klubbchef för arrangören Huddinge AIS.

Flera fina resultat presterades också under helgen. Mest stack förmodligen den svenska rekordhållaren på 400 meter, Moa Hjelmer, ut. Hon missade dock EM-kvalgränsen med fem hundradelar på 400 meter och hade för mycket vind i ryggen för att hennes fina resultat på 200 meter skulle räknas.

Under helgen dök också stavhopparen och supertalangen Armand Duplantis upp. Han tävlade inte, men coachade sin lillasyster och agerade spontant prisutdelare vid flera tillfällen.

Huddinges AIS namnkunnigaste friidrottare Tom Kling och Hanna Lindholm tävlade inte.

Trots att tävlingen var större än vanligt fungerade allt smärtfritt, enligt Per Synnerman.

– Det inte alltid det går att ro det i hamn. Men vi hade nästan 240 duktiga funktionärer som grejade det.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.