Säljer. Nu säljer den förre förbundskaptenen Sylve Söderstrand sin gård i Rekasta. Foto: Pressbild/Sveland Djurförsäkringar

Stjärntränaren säljer sin hästgård i Enköping

Nu säljer stjärntränaren och den förre förbundskaptenen i hästhoppning, Sylve Söderstrand, sin gård i Rekasta utanför Enköping.

  • Publicerad 11:26, 22 maj 2018

Det är bland det bästa jag har gjort i livet,

Ett av de dyraste objekten i Sverige just nu, på Hemnet.se, är en hästgård i Rekasta utanför Enköping.

Med det är inte vilken hästgård som helst heller. Gården tillhör den tidigare förbundskaptenen för hopplandslaget, Sylve Söderstrand.

En gård som nu kan bli din. Om du har sisådär 15 miljoner kronor över.

– För det första får vi se om vi får gården såld. Det är ju ett ganska högt pris, men samtidigt bringar den ju intäkter också, säger Sylve Söderstrand och tillägger:

– Men jag hoppas att någon ska vilja ta över gården, och som kan ha lika mycket glädje av den som vi har haft.

Utgångspriset är alltså satt till 15 miljoner kronor. Men då ingår en hel del. Bland annat sju hektar mark, ett ridhus, två uteridbanor, ett bed & breakfast, 20 permanenta boxar och några gästboxar.

– När vi tog över gården för 12 år sedan var den i ganska dåligt skick. Och det var många som sa att vi inte borde lägga tid och pengar på den. Men det gjorde vi, och det ångrar jag inte en sekund. Det är bland det bästa jag har gjort i livet, säger Söderstrand.

Vad ska du göra istället?

– Vi ska fortsätta med ungefär samma saker. Just nu är jag på en tävling i Holland. Nästa vecka ska jag vidare till Saint tropez. Många elever som jag tränar är utomlands, det är också många av tävlingarna, säger han och tillägger:

– Samtidigt har gården tagit mycket tid. Det vore skönt att få tid till annat, och inte behöva arbete sju dagar i veckan.

Men att bestämma sig för att sälja gården har inte varit helt lätt beslut för Sylve Söderstrand och hans partner Ivan Zulueta. Det är med en viss sorg de lämnar Enköping.

– Rekasta är en otroligt vacker plats. Särskilt under den här årstiden. Vi har många härliga minnen från gården. Jag hade aldrig trott att det skulle bli såhär bra, när vi satte igång för 12 år sedan, säger han.

På gården i Rekasta drivs också ridsportsföreningen Jump Club, som blivit vida känt både inom och utanför Sveriges gränser.

– Jump Club har blivit ett begrepp. Medlemmarna har vunnit massor av mästerskapsmedaljer, både nationellt och internationellt, säger Sylve.

Vad händer med Jump club om ni säljer?

– Det kommer att leva vidare, även fast vi säljer. Jump Club kan leva för sig själv varsomhelst. Men var föreningen kommer att höra hemma är ju lite upp till den nya ägaren. Om den ska ligga kvar på gården, eller inte, säger Sylve Söderstrand.

De första gårdsvisningarna, för potentiella köpare av gården, äger rum på måndag och tisdag nästa vecka.

Mer. Här säljs hästgården

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Återsken tillbaka med USA-tema

Nyheter Pop, rap, country och boogie woogie. Bredare än någonsin när showgruppen Återsken tar sig an ”Amazing America”. – Jag tycker att vi har lyckats, säger Marcus Dannvik som i vår arrangerar sin 27...fredag 15/2 8:34