Stockan-laget som gjort en egen video

Vad kan få ett fotbollslag att hålla ihop? En egen musikvideo kom man fram till i ett av IFK Stocksunds lag.

  • Publicerad 15:00, 9 nov 2018

Vid varje match är det en viss sorts uppvärmning som gäller för nioåringarna i IFK Stocksund. Nämligen en egen dans, som utförs till en egen låt.

– Det är en teambuildinggrej, och jag tror att det sociala sammanhanget är ännu viktigare för tjejer, säger lagledaren Kristoffer Lundegren.

Han tar exemplet med lillkillen och lilltjejen som kommer till första träningen.

– Småkillen börjar jaga bollar direkt och frågar inte vad de andra heter. Medan tjejen ställer sig i dörröppningen och undrar om Elsa och Ester är där. Därför tror jag det är viktigt att sätta fotbollen i ett socialt sammanhang.

Lara Aubert De Tregomain, Ebba von Schultz och Lilly Lundegren pausar träningen på Stocksunds IP för att prata en stund med oss. De berättar att musiken är gjord av en pappa till en av tjejerna i laget.

– På matcherna brukar vi sätta på låten i högtalare, och så dansar och sjunger vi till den. Ibland tittar de andra lagen, säger Lara Aubert De Tregomain.

– Vi tränade på låten efter varje träning i början, säger Ebba von Schultz.

När de skulle spela in musikvideon fick de gå in i en studio och sjunga.

– Det var roligt, vi gick in i ett rum fyra och fyra och sjöng, berättar Lilly Lundegren.

De spelar låten "fotboll i mitt hjärta" på cuper och dansar som uppvärmning innan matcher - något tjejerna tycker är roligt.

– För varje cup har de utvecklat några nya steg och gester. I slutet på oktober var det match på Värmdö, samling kvart i sju. När tjejerna gjort dansen och hört sånger var stämningen där i grådasket på Värmdö på topp, det är fantastiskt, säger Kristoffer Lundegren.

Men det är inte bara musikvideon som gäller i laget. Varje träning och match börjar och slutar med musik.

– Kalle som är huvudtränare jobbar jobbar med musik som uppvärmning och för att få alla ska känna sig sedda och välkomna, säger Kristoffer Lundegren och fortsätter:

– Det börjar och slutar bra även om man är olika bra på fotboll, har man gjort ett självmål kan man glömma det och känna att alla är tillsammans. Det är en bra känsla man får med sig.

På kortsidan av planen står Johan Kollberg Öhman. Han var den som gjorde om låten, som han lånat från ett tjejlag i Göteborg som hade en version i lite högre tempo.

– Jag sänkte tempot på låten och producerade om instrumenten. Det är viktigt att tjejerna får göra något annat än bara fotboll, säger han.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Förslaget: Byt namn på lokalpolisområde Täby

Nyheter "Ska attrahera samtliga kommuner" Både polisen och Vallentuna kommun ställer sig positiva till ett namnbyte av lokalpolisområde Täby. "Vår ambition är att namnet ska attrahera samtliga kommuner", säger polisen Per Åkermark.tisdag 22/1 16:35

Dörrar på Roslagsbanan avstängda

Nyheter Ställer till problem för barnvagnar och rullstolsburna SL har tekniska problem med Roslagsbanans mittendörrar, som inte fungerar. Något som ställer till det för de resenärer som behöver använda sig av ingången i markplan.tisdag 22/1 11:19