Midsommarkransens gymnasium får en bandylinje till hösten. Foto: Karin Nilsson

Stockholm får eget bandygymnasium

Till hösten startar Stockholms första bandyutbildning på Midsommarkransens gymnasium. Samtidigt försenas bandyhallen i Gubbängen ett år – något som dock inte ska påverka utbildningen. I alla fall inte till en början.

  • Publicerad 16:23, 14 feb 2018

I höst börjar de första eleverna bandylinjen på Midsommarkransens gymnasium – det blir Stockholms första bandyutbildning.

– Vi ser det som en självklarhet att vi kan erbjuda våra spelare att stanna kvar på hemmaplan och gå i skolan samtidigt som de utvecklas som bandyspelare. Många söker sig ju ut i landet, säger Johan Eriksson på Bandydistrikt Stockholm.

Det är de som arrangerar utbildningen tillsammans med Midsommarkransens gymnasium, den är alltså inte kopplad till en specifik klubb.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Utbildningen ska ledas av erfarna bandyledare, enligt arrangörerna. De som söker inriktningen bandy måste även komma in på en av de ordinarie linjerna på skolan. Hur många som tas in i höst är inte klart, men på tre år ska de ta in 30 spelare.

Tidigare i veckan skrev vi om att bandyhallen i Gubbängen försenas ytterligare ett år, eftersom bygget blir dyrare än staden först trodde. Nu är planen att den blir klar januari 2020. Men det ska, åtminstone inte till en början, påverka utbildningen.

– Då vi i dagsläget inte vet exakt vad som händer kring tidsplaneringen av bandyhallen är det svårt att säga hur det eventuellt påverkar vår verksamhet. Det vi vet är att det inte kommer att påverka vår satsning under det första läsåret då det sedan tidigare är bestämt att bandyverksamheten då kommer att förläggas till Zinkensdamms IP. I övrigt fortsätter vi med vår satsning helt enligt plan och ser fram emot att välkomna de första eleverna, säger Johan Eriksson på Bandydistrikt Stockholm.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här är Stockholms största skulpturpark

Nyheter Konstchefens guide till Västertorps statyer Stockholms största offentliga skulpturpark är hela Västertorp. Det är 21 verk, utplacerade lite överallt på 1950-talet. Vi lät Mårten Castenfors, kulturförvaltningens big boss när det gäller konst,...söndag 27/5 8:30

Rappare hyllar sitt gamla Skarpnäck

Nyheter Hör låten av svensk hiphops första transperson Hon har kallats för svensk hiphops första transperson. Och hon vill krossa machoidealen med sin rap. Nu släpper Hökisbon Mandy Rich en låt som hyllar hennes barndoms förort: Skarpnäck, som det var...fredag 25/5 16:15