Dass av denna typ? Foto: Mostphotos

Stockholm stad vill sälja utedass – i Huddinge

Staden äger åtta utedass i andra kommuner. Nu vill man skita i dem.

  • Publicerad 16:27, 14 mar 2019

Det var under stadens fastighetsinventering som de något ovanliga inslagen dök upp. Enligt fastighetsborgarrådet Dennis Wedin (M) är utedassen många gånger kopplade till torp som staden hyr ut. Men det finns också utedass som ingår i större fastigheter i andra kommuner där det kan finnas förråd, uthus, brunnar och liknande.

Dessa vill staden nu spola.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Stockholms stad ska bara äga fastigheter som fyller ett syfte för staden och det här kan inte sägas ingå i kärnverksamheten. Vi har stora investeringsbehov framförallt inom idrottsfastigheterna och det är dit vi behöver styra stadens pengar, säger Dennis Wedin.

Men de kan väl ändå sägas fylla ett behov…

– Ja, det är ingen skitfråga, ha ha, men man kanske ska fråga sig om det är till sådant som Stockholms skattebetalare pengar ska gå. Vi kollar på hur vi kan lösa detta på bästa sätt, säger Dennis Wedin.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Fem av de här torpen och utedassen ligger i Huddinge så det är exempelvis inte omöjligt att vi tar kontakt med Huddinge kommun om detta. Fastigheterna har ett kulturellt värde och nu kollar vi närmare på hur vi kan gå vidare. Även om inte Stockholms skattebetalare ska äga och ansvara för de här fastigheterna kanske det är andra som vill och tycker det är viktigt.

Kan det bli tal om utförsäljning, såg att ni fick en pik från oppositionshåll, eller ska fastigheterna skänkas?

– Jag har inga besked om det idag. I ett första steg tar vi kontakt med de kommuner där utedassen och torpen ligger i, och startar en dialog.

Här är fastigheterna

Djupån Huddinge: Tre utedass,

Fräkenbotten, Huddinge: Två utedass

Skogsbrynet, Haninge: Ett utedass

Båthuset, Österhaninge: Två utedass

Visa merVisa mindre