FRIENDS ARENA. Friends Arena uppfyller kapacitetskravet på 50 000 besökare. Foto: Mostphotos

Stockholm vill anordna fotbolls-EM 2020

Stockholms stad och Solna ställer sig bakom Svenska fotbollsförbundets ansökan om att stå värd för fotbolls-EM 2020. Om ansökan går igenom ska flera matcher spelas på Friends Arena.

  • Publicerad 14:04, 10 okt 2017

Bryssel har tidigare utnämnts till en av 13 arrangörsstäder till fotbolls-EM 2020. Men den belgiska huvudstaden kommer sannolikt inte hinna bygga klart den tänka arenan i tid och nu letar UEFA efter en ersättningsstad.

Stockholm är en av de tillfrågade och nu ställer sig Stockholms stad och Solna gemensamt bakom Svenska fotbollsförbundets ansökan om att ta över som värd för flera av matcherna om Bryssel inte längre skulle vara aktuell, uppger Socialdemokraterna i Stockholm i ett pressmeddelande.

"Alla förutsättningar för en riktig fotbollsfest"

– Tillsammans har vi alla förutsättningar för en riktig fotbollsfest. Vi ligger i framkant när det gäller att arrangera internationella evenemang, och det här skulle vara oerhört bra för besöksnäringen. Att arrangera stora evenemang är inte bara roligt för Stockholmarna. Det är även en del i arbetet för att långsiktigt stärka Stockholms varumärke och att utmärka Stockholm som besöksstad, säger Stockholms finansborgarråd Karin Wanngård i en kommentar.

Beslut i december

Fotbolls EM 2020 samarrangeras av 13 städer runt om i Europa. Om Stockholm tar över som värdstad skulle tre gruppmatcher och en åttondelsfinal spelas på Friends Arena, som är den arena som i sådant fall skulle vara aktuell.

UEFA kommer att fatta beslut den 7 december.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.