En rutschkana ner för gångbron. Det är ett av förslagen när östra Valhallavägen ska livas upp. Foto: Filippa Rogvall

Stockholmare vill ha gigantisk rutschkana på Östermalm

En rutschkana, utomhusbio och minigolf. Det är några av förslagen som Östermalmsborna vill se när östra Valhallavägen rustas upp i sommar. Nu har stadsdelen tillsatt en speciell arbetsgrupp för att få igenom några förslag redan i sommar.

  • Publicerad 15:14, 10 feb 2017

Östermalmsnytt har tidigare berättat att östra delen av Valhallavägen ska göras roligare för besökare med en pop up-park i sommar.

– Det ska vara saker som gynnar medborgarna på bästa sätt och som skapar en trevlig miljö under sommaren, säger Maria Antonsson (MP), stadsdelsnämndens ordförande.

LÄS MER: Östermalm kan få "High Line"-park

Bland annat planerar stadsdelen att liva upp stråket med offentlig konst, planteringar och uteserveringar. Maria Antonsson efterlyste också medborgarnas egna idéer, vilket efter vår artikel redan har strömmat in, som minigolfbana, en scen och hängmattor.

Ett annat förslag är att bygga en rutschkana som ska gå ner från gångbron utanför Fältöversten. "Förslagsvis i transparent plast i någon trevlig färg", skriver Östermalmsbon i sitt förslag.

– Det är en jättekul idé som kan göra någonting roligt för barnen, säger Maria Antonsson.

Nu har stadsdelsförvaltningen satt ihop en grupp som ska jobba med medborgarförslagen för östra Valhallavägen.

– Vi försöker tillgodo se dem i största möjligaste mån. I maj någon gång hoppas jag att vi kan inviga parken. Vi hinner kanske inte göra allt nu i sommar, men fler saker kan byggas på allt eftersom, säger Maria Antonsson.

Några av förslagen

Utomhusbio

En liten scen för teater och musik

Låna en gammal spårvagn från spårvagnsmuseet som kan fungera som ett minimuseum

Grillplats

Hängmattor

Medborgarodlingar

Rutschkana från gångbron