StockholmDirekt testar nya mardrömsupplevelsen på Grönan

Att försöka se lugn och avslappnad ut var bara att glömma. Gröna Lunds nya spökhus var läskigare än vi hade kunnat ana.

  • Publicerad 20:07, 21 apr 2015

Pulsen och adrenalinet är det vi vill åt"

Mardrömmar, fobier och chockupplevelser i en härlig blandning. Så sammanfattar Gröna Lund sin nyaste attraktion. StockholmDirekt kan inte göra annat än att hålla med, efter att ha tagit en provtur i nya ”House of Nightmares”.

Trots att vår reporter i normala fall inte anser sig vara speciellt lättskrämd var det en lättnad när besöket inne i huset äntligen var över. Blandningen av ljudeffekter, mörker och ondskefulla mardrömmar gjorde att pulsen gick upp rejält.

– Besökarna får i stort sett samma adrenalinpåslag i skräckhuset som när de åker Fritt fall. Man blir väldigt rädd under själva ”åkturen”, och sedan väldigt glad när det är över, säger Peter Osbeck, Gröna Lunds attraktionschef.

LÄS MER: Gröna Lund öppnar för säsongen

Magkänslan viktigast

Han har jobbat på Gröna Lund sedan 80-talet och vet när en attraktion är lyckad.

– Pirrar det i magen vet man att det är bra. Pulsen och adrenalinet är det vi vill åt, och i det här fallet ville vi skapa något som är riktigt läskigt. Det har vi lyckats med, säger Peter Osbeck.

Så var spökhuset "House of Nightmares"

Puls?
Absolut. Kanske inte som Fritt Fall, men det dunkade ordenligt i ådrorna.

Läskigt?
Chockeffekterna gjorde att man hela tiden var på sin vakt.

Mardrömmar efteråt?
Nej, direkt när du kommer ut i ljuset försvinner obehaget.

Värt ett besök?
Ja, men du måste vara över 13 år.
 

Historien bakom House of Nightmares

1953 bedrev den amerikanske vetenskapsmannen Dr. Morphio forskning kring människans undermedvetna och drömmar. Men hans forskning visade sig vara djupt oetisk, olaglig och omänsklig.

Han hade utfört experiment på sina patienter, där han med tvång och brutala metoder försökt extrahera drömmar ur deras medvetande för att göra dem levande.

Dr. Morphio flydde från USA och drog sig tillbaka i ett ensligt hus i Stockholm, där han fortsatte med sina farliga experiment.

Doktorn är nu spårlöst försvunnen, men mardrömmarna som doktorn lyckats bringa till liv lurar fortfarande i husets rum och korridorer. Är du beredd att stå ansikte mot ansikte med dina värsta mardrömmar?

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.