Snart ska Bromma få sin första saluhall här. Foto: Mikael Andersson

Stockholms fiskkung öppnar saluhall i Bromma

Glöm Östermalm. I vår får Bromma en alldeles egen saluhall. Den stora lokalen ska rymma både lunchrestaurang, kött, ost – och framförallt fisk.

  • Publicerad 11:45, 23 aug 2017

Den här lokalen har vi nog tittat på i tre års tid.

I behov av lite omega-3? Snart kan du fylla på depåerna ordentligt när det nu står klart att Stockholms kanske främsta fiskkung Melanders fisk ska flytta in på Alviks torg.

– Vi tycker att det ska bli jättespännande och jättekul. Den här lokalen har vi nog tittat på i tre års tid, säger Erik Molinder, vice vd på Melanders fisk.

Lokalen är den före detta Alviks matbod som har stått tom i dryga två år. Den ska nu omvandlas totalt och bli 450 kvadratmeter lunchrestaurang och inte minst – saluhall.

– Det blir framförallt saluhall med alla typer av fisk och skaldjur, precis som i Söderhallarna, säger Erik Molinder.

Men även lite kött, ost och den hajpade pokébowlen ska rymmas i den nya saluhallen.

Världens bästa bagare öppnar nytt i Bromma

Parken byggs om

Melanders äger sedan tidigare även Sjöpaviljongen i Alvik. Men det här blir två olika koncept, menar Erik Molinder.

– Det blir ett komplement till Sjöpaviljongen, det är lite mer affärslunch där. Här ska det vara lite enklare luncher, säger han.

I samma veva som lokalen görs om invändigt sker också en förvandling utvändigt. Parken, till höger om lokalen, planeras om för att ge plats för en ny, stor uteservering.

– Det ska bli lite mer lättillgängligt, idag skyms parken av stora buskar. Så det blir väldigt mycket som görs om, det ska bli jättespännande, säger Erik Molinder.

Grill eller pasta? Nåt ska i alla fall öppna i Alviks strand

"Stan växer utåt"

På Anders Bodin fastigheter, som förvaltar flera lokaler i Alvik, glädjer man sig åt den nya hyresgästen.

– Det är jätteroligt. Stan växer utåt, Bromma och Alvik är områden i stor förändring och då gäller det att man hänger med, för mat och närservice är det som bygger ett område, säger Helena Bodin, VD på Anders Bodins fastigheter och fortsätter:

– Jag vet hur många som rör sig här i Alvik och Melanders kommer vara en del i den förändring som vi vill att Alvik ska genomgå. 

Tanken är att saluhallen ska öppna i mars nästa år.

– Det är faktiskt påbörjat byggnationsmässigt, de är där och spikar för fullt, säger Erik Molinder.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Sommarjobbet: Fixa en tryggare stad

Västerorts unga ska hjälpa makthavarna 28 sommarjobbande ungdomar har fått tre veckor på sig att hjälpa Stockholms makthavare att göra staden tryggare. För sommarjobbarna är lösningarna inte bara fler poliser – trygghet är mer komplext än...torsdag 21/6 11:22

Här flyger helikoptrarna i formation över Bromma

"Inte ofta de flyger så många" Såg du också helikoptrarna över Bromma? Vid halv två-tiden i eftermiddags passerade sju helikoptrar Ålsten. Helikopterflottiljen berättar varför.onsdag 20/6 15:54