Stockholms första JA-demonstration för förtätning

Under torsdagseftermiddagen hölls en annorlunda demonstration i Stockholm. Istället för högljudda slagord och krav mot makten skickade demonstranterna uppmuntrande och glada hälsningar till politikerna.

  • Publicerad 17:03, 11 jun 2015

Det är skönt att få stöd och vi SKA se till att det byggs"

Platsen för demonstrationen var Tekniska nämndhuset. Och skälet till den var att ge stöd till de politiker inne i huset som vill rösta för en förtätning av Hammarbyskogen (och andra områden i Stockholm).

– Folk som är emot att Stockholm förtätas ska inte få ha ett monopol för att synas och demonstrera. Vi som vill att det byggs mer måste också kunna få demonstrera för vår åsikt, men det har nog aldrig tidigare skett i Stockholm, säger initiativtagaren Måns Jonasson.

LÄS ÄVEN: Därför bordlade de rödgröna förslaget att bygga 2 500 bostäder i Hammarbyhöjden

Glad demonstration

Demonstrationen var partipolitiskt obunden. Men flera politiker fanns på plats.

– Det känns väldigt roligt att en sådan här demonstration görs, det är skönt att få stöd och vi SKA se till att det byggs, säger Björn Ljung (FP) ledamot i stadsbyggnadsnämnden.

LÄS ÄVEN: M till S: Rösta med oss så bygger vi

Anledningen till att demonstrationen var just idag beror på att stadsbyggnadsnämnden senare ikväll ska fatta beslut i områdesprogrammet för Hammarbyhöjden/Björkhagen, som tidigare bordlades. Men inga slagord skanderades.

– Det är inte den typen av sammankomst. Det här är en positiv och glad demonstration som vill visa att det är oerhört många stockholmare som faktiskt vill att staden förtätas. Vi vill ha mer innerstad, mindre förort och mindre glesbygd, säger Måns Jonasson.

En annan deltagare är Robert Huselius, som bor nära Nytorps Gärde.

– Tidigare har jag haft som en ryggradsreflex att vara emot förtätning. Men när jag stannade upp och verkligen tänkte efter kom jag fram till att en tätare stad är bättre för alla, både miljön och människorna. Så jag hoppas verkligen det byggs på delar av Nytorps Gärde, säger han.
 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.