Ett tidigt förslag på hur hallen skulle kunna se ut. Foto: AIX Arkitekter

Stockholms nya bandyhall försenas – igen

Den planerade bandyhallen i Gubbängen försenas ytterligare ett år, till januari 2020. Orsaken: Staden har tvingats pruta för att få hallen byggd.

  • Publicerad 16:32, 12 feb 2018

Pengarna räckte inte helt enkelt, vi har varit tvungna att förhandla och pruta lite

Den har försenats förr, den har bytt plats och den har blivit dyrare än beräknat. Den nya, planerade bandyhallen som ska byggas på Gubbängens IP fortsätter att ställa till huvudbry för staden. Nu försenas hallbygget ytterligare ett år. Orsak: Den kostar mer att bygga än vad staden har råd med.   

– Pengarna räckte inte helt enkelt, vi har varit tvungna att förhandla och pruta lite med flera entreprenörer för att till slut få någon att åta sig jobbet. Därför har det dragit ut på tiden, säger Jan Lind, projektledare på fastighetskontoret.

Fått ta bort saker

Budgeten på 150 miljoner kronor kommer att räcka till en något enklare hall än man först tänkt sig, enligt Jan Lind.

– Vi har behövt ta bort en del saker, men det är mest konstnärlig utsmyckning, som att det skulle ha varit träpanel på utsidan av huset. Det struntar vi i nu, även att det skulle asfalteras utanför, det får vi skjuta på till längre fram, säger han.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Bandyhallen fick grönt ljus av kommunfullmäktige i februari förra året och sedan dess har arbetet med att hitta en entreprenör som vill bygga hallen pågått. Den här veckan kan saker och ting komma att lösas, tror Jan Lind. I så fall skrivs alla avtal och efter det drar projektering och bygge igång.

– Om allt går som planerat nu skulle bygget säkert kunna starta i slutet av april, säger han.

Även för long track

Det man ska bygga är en träningshall för bandy, skridsko och hastighetsåkning (long track). Den ställs på en av dagens fotbollsplaner på Gubbängens IP, den som ligger närmast tennishallen. Samtidigt anläggs en ny konstfrusen isbana på den bollplan som blir kvar. Hallen blir cirka 25 meter hög och upptar en yta på cirka 80x120 meter. I byggnaden ryms isbana, bås, platser för utövare och lagledning samt ett antal ståplatser.

Den stora parkeringen i norra delen av idrottsplatsen planeras om för att rymma cirka 120 p-platser och en cykelparkering. Vid bandyhallens entréer planeras ytterligare cirka 100 p-platser för cykel.

Det senaste som sagts är att hallen ska stå klar till årsskiftet 2018/2019, men nu skjuts det alltså på ett år till januari 2020.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Klart: Här ska Stockholm bygga tre nya idrottshallar och en bandyhall

Efter flytten av bandyhallen: "Staden har sjabblat bort 1,5 år"

Södra länken öppen igen efter elfel

Nyheter Strömmen tillbaka i Söderort – långa köer i trafiken Strömmen är nu tillbaka efter ett omfattande elfel i Söderort som påverkade biltrafiken, tunnelbanestationerna och flera hushåll. Närmare 17 000 abonnenter drabbades. Nu är även Södra länken öppen...fredag 23/8 15:57