Stockholms nya skridskobana – helt utan is

Under sportlovet kan lediga barn åka skridskor inomhus i Nordiska museets stora hall – på is gjord av plast.

  • Publicerad 16:30, 26 feb 2018

– Titta mormor, jag åker på ett ben!

Sportlovsaktiviteterna är i full gång inne på Nordiska museet som bland annat bjuder in till skridskoåkning på 200 kvadratmeter konstgjord plastis.

Mer kyla och snö väntas i Stockholm

– Det är tredje året i rad vi har det och det brukar bli succé. På onsdag har vi dessutom skridskodisco mellan 17 och 20, säger Lena Bergqvist, museipedagog som är ansvarig för sportlovsaktiviteterna på Nordiska museet.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Att åka på den konstgjorda plastisen skiljer sig något från att röra sig på riktig is.

– Det är lättare att gå med skridskor på den, för de som kanske inte är så erfarna. Jag tror att många tycker det är en häftig grej att åka skridskor inne på Nordiska museet och nu är det ju så kallt ute också, säger Lena Bergqvist.

Systrarna Böhlin var på plats tillsammans med sin farmor. Elin, 9, och Julia, 7, är vana skridskoåkare men tyckte om att åka inomhus.

– Man behöver inte ha på sig en massa tunga kläder och då kan man åka snabbare, säger Julia.

Isbanan är på plats till och med söndag 4 mars. Den är öppen mellan 10 och 17 och på onsdag även 17-20 då det är disco. Skridskor finns att låna men antalet är begränsat och museet uppmanar att ta med egen utrustning om man har.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Julia och Elin Böhlin åker skridskor på Nordiska museet. På onsdag är det "skridskodisco" mellan 17 och 20. Foto: Ylva Bergman

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

FILM: Den här familjen lever för Rubiks kub

Nyheter ✓Har flera hundra hemma ✓Blev femma på VM ✓Löser den med fötterna Familjen Thorsén på Lilla Essingen löser Rubiks kub tillsammans flera gånger i veckan. Stjärnan i sporten, 13-årige Elvin, är svensk mästare i att "kuba" med fötterna.söndag 24/6 8:30

Här ska burgare kriga mot burritos

Nyheter Jihan Yacoob är trött på ställen som "bara" serverar burgare. Nu tar han sitt amerikanskmexikanska koncept "burgers vs burritos" till Kungsholmen.torsdag 21/6 16:17