Åsa Lindhagen (MP) och Karin Ernlund (C) är två av de politiker som skrivit under brevet. Foto: Mostphotos/Anders J Larsson/Pressbild

Stockholms toppolitiker till regeringen: Stoppa utvisningarna till Afghanistan

Åtta toppolitiker i Stockholm går samman över partigränserna och kräver att utvisningarna till Afghanistan stoppas.

  • Publicerad 17:49, 4 jul 2017

Åtta av Stockholms borgarråd har skickat en skrivelse till migrationsminister Morgan Johansson och Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik. Budskapet är tydligt: stoppa utvisningarna till Afghanistan.

– Vi känner en stor oro kring situationen i landet och vill inte att vi ska utvisa människor med tanke på det dåliga säkerhetsläget. Vi vill lyfta den oro vi känner, säger socialborgarrådet Åsa Lindhagen (MP).

De ger allt – när samhället inte räcker till

Bland namnen bakom uppmaningen finns representanter från Miljöpartiet, Vänsterpartiet, Liberalerna, Feministiskt initiativ och Centerpartiet. Det är partier som vanligtvis har skilda uppfattningar i migrationsfrågan.

– Men den här gången står vi enade.

Däremot finns ingen socialdemokrat med på listan, varför inte?

– Jag vill inte tala i någon annans sak, men det finns olika sätt att visa sitt engagemang på. Att skriva ett brev är bara ett sätt.

Har ni försökt övertala någon från partiet att vara med?

– Vi har haft kontakt mellan partierna. Men frågor kan drivas på olika sätt, ett sätt är att lyfta oron genom en skrivelse. Men det har inte varit någon diskussion på det sättet.

RÖSTLUND: Volontären är en kvinna – vem hade kunnat ana?

Inte heller Moderaterna eller Sverigedemokraterna finns med på listan.

Nyligen rapporterades det om en terrorattack i Kabul där 90 människor miste livet och ytterligare 450 människor skadades. Alla partier som finns representerade i skrivelsen har tidigare, från centralt håll, gått ut med att utvisningarna till landet borde stoppas.

Vi har sökt Socialdemokraterna för en kommentar.
 

Här är politikerna som skrivit under brevet

Åsa Lindhagen (MP), socialborgarråd

Daniel Helldén (MP), trafikborgarråd

Katarina Luhr (MP), miljöborgarråd

Clara Lindblom (V), äldre- och personalborgarråd

Ann-Margarethe Livh (V), bostads- och demokratiborgarråd

Lotta Edholm (L), oppositionsborgarråd

Lisa Palm (Fi), vikarierande gruppledare

Karin Ernlund (C), gruppledare

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.