OPERASTÖN. Det är lika ansträngande att sjunga opera som att få en orgasm. Och båda sakerna skänker samma välbehag samt frigör endorfiner och oxytocin Foto: Mostphotos

Stockholmsopera hyllar kärleken – tolkar orgasmer

Folkoperan på Södermalm hyllar kärleken och människans innersta drifter. Mänskliga orgasmstön bildar tillsammans ett känt operastycke.

  • Publicerad 20:21, 11 sep 2017

Det är inför premiären av Puccinis opera Turandot som Folkoperan på Hornsgatan har valt att göra en promotionfilm av operans – och kärlekens – klimax: Orgasmen.

Stönen bildar tillsammans det kända operastycket Nessun Dorma.

– Med operan vill vi hylla begärets urkrafter och den totala hängivelsen, som i filmen får symboliseras av orgasmen, säger Mellika Melouani Melani, konstnärlig ledare på Folkoperan, i ett pressmeddelande.

QUIZ! 10 frågor om Stockholms gator

Enligt Folkoperan är det lika fysiskt ansträngande att sjunga opera som att få en orgasm. Och båda sakerna skänker samma välbehag samt frigör endorfiner och oxytocin.

– I opera blottas rösten på ett sätt som kanske inte är lika påtagligt i andra konstformer. Ett operaklimax är en riktig urladdning och kan nästan få folk att rodna, säger Mellika Melouani Melani.

Slutsprutat för älskade minifontänen

Turandot har premiär på Folkoperan i Stockholm den 18 och 20 september och spelas till och med 26 november 2017.

Du ser orgasmfilmen här.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.