Med en månad kvar till seriepremiären står Stocksunds herrar utan huvudtränare. Foto: Mikael Andersson

Stocksund utan tränare veckor innan seriestart

Med en dryg månad till seriepremiären står nu Stocksunds herrar utan tränare. Detta efter att både huvudtränaren och assisterade tränare lämnat.

  • Publicerad 12:13, 25 feb 2020

Slutar. Huvudtränare Onur Ekici och assisterade tränare Kemal Ekici har lämnat sina uppdrag i klubben. Foto: IFK Stocksund

Huvudtränare Onur Ekici och assisterade tränare Kemal Ekici kom till Stocksund redan 2012. Med undantag för ett avbrott 2015 har de varit klubben trogna sedan dess. Men nu väljer de båda att lämna. Det här meddelade klubben på sin hemsida i fredags. Något som Mitti också rapporterat.

Onur Ekici säger att han och brodern Kemal väljer att lämna efter den omorganiseringen som klubben valt att göra.

– Det blev inte bra, det blev fel. Den satsningen vi gjorde med allsvenskan som mål har bara försvunnit, säger Onur Ekici.

Trots att det bara är en dryg månad till seriestart så tycker inte Onur att de lämnat klubben i en dålig sits.

– Vi har förberett laget bra och inte lämnat dem i sticket som man kanske kan tro. Vi har spelat två träningsmatcher som vi vunnit. Det här en trupp som är duktiga.

Onur Ekici har ännu inget nytt tränaruppdrag klart, trots att flera erbjudanden ramlat in.

– Jag har fått erbjudanden från flera division ett klubbar. Men jag har tackat nej till allt, och det gör jag av respekt för mina känslor för klubben och grundaren Karsten Linde. Det kändes svårt att bara ta på sig ett annat klubbemblem.

Johan Israelsson är sportchef och han säger att det är tråkigt att tränarna valt att lämna.

– Det är klart att de är tråkigt att tappa dem mitt under förberedelsesäsongen. Men vi väljer att se framåt.

Och ännu har inte klubben hittat någon efterträdare.

– Vi har ingen ny huvudtränare klar, men vi har märkt att vi är en ganska attraktiv förening. Många har hört av sig och vill jobba som huvudtränare, säger Johan Israelsson.

Yoga i Mariannes mongoltält ska ge hundarna nya krafter

Nyheter Stämning. ”Det är som en annan värld när man kommer in” Tillsammans med sin brevbärare har Marianne Nordahl byggt upp ett nomadtält från Mongoliet i utkanten av Vallentuna. Här håller hon kurser i hundyoga för alla som är intresserade.fredag 3/4 16:51

Tomas gjorde en bucketlist – och blev svensk "på riktigt"

Nyheter ✔Fjällvandra ✔Midnattssol ✔Bada isvak ✔Se på ishockey För ett år sedan tog engelsmannen Tomas Spragg Nilsson på sig uppdraget att uppleva så mycket svenskt som möjligt innan han fick sitt medborgarskap. Snart släpper han en bok om sina upplevelser.fredag 3/4 16:00