Häng med på en timme i Skälbyparken! Foto: Mikael Andersson

Stoj och lek i "nya" Skälbyparken

Turen har kommit till Skälbyparken i serien där vi hänger en timme på en plats i Järfälla. Vi hamnade mitt i marknadsförberedelser, träffade på gungande barn och en liten vovve. Vart borde vi bege oss härnäst? Hojta till jarfalladirekt@direktpress.se.

  • Publicerad 16:40, 4 sep 2019

Lek och stoj! Gunilla Hjelm med barnbarnen Loke och Saga. Foto: Mikael Andersson

Lek och stoj

15.57. Mormor Gunilla Hjelm, Skälbybo sedan 1977, hämtar barnbarnen Loke och Saga på förskolan varje torsdag. På hemvägen brukar de hitta på något skoj, och i dag föll valet på lekplatsen i Skälbyparken.

– Vi kommer hit till lekplatsen några gånger per år. Det är fint här i Skälby, grönt och lugnt, säger Gunilla.

Lokes favorit är rutschkanan, medan Saga springer bort till gungan och får fart av sin storebror.

– Inte fortare!

Leif Lindholm och Lasse Svedberg förberedde inför Skälby marknad. Foto: Mikael Andersson

Marknadsförberedelser

16.11. – Vi är knegare!

Leif Lindholm och Lasse Svedberg är i full gång med förberedelserna inför Skälby höstmarknad (som gick av stapeln i söndags) när JärfällaDirekt går förbi. På dagens schema står det att märka ut platserna som alla knallar ska stå på. Det är den första marknaden sedan parken fått sig en upprustning med nya gräsmattor och har dränerats på vatten.

– Det har blivit jättefint här, och det ska hålla även för bilar under marknaden. Tidigare har vi ofta fått anlita bärgning av fordon på kvälllen, för att de sjunkit ner i marken, säger Leif Lindholm.

Vincent Vähämäki och Zivile Ciplyte är på väg hem från Vincents skola. Foto: Mikael Andersson

På cykeln hem

16.23. Vincent Vähämäki, 9, ska hem från skolan och blir hämtad av mamma Zivile Ciplyte. Han går i trean och det bästa ämnet är träslöjd.

– För då får man bygga saker!

I Skälby har de bott sedan Vincent bara var några år. Zivile tycker att området har förändrats under tiden som familjen bott i området.

– Det kan vara lite stökigt ibland på kvällarna, jag hoppas att det ska bli lite lugnare så att barnen kan leka mer ute. Annars trivs vi bra här, säger hon.

Vovven Julius har just blivit hämtad på dagis. Foto: Mikael Andersson

Efter en dag på hunddagis

16.42. Chihuahuan Julius är tio år och och har precis blivit hämtad från hunddagis av sin husse. Han skäller på allt och alla, enligt husse, och tycker då och då om att ta promenader.

Men framför allt gillar Julius mat – i synnerhet läckerbitar som köttbullar och kyckling. Vem vet, kanske väntar en sådan godbit väl hemma från dagis?

Häng med en timme i Barkarby

Häng med en timme i Kallhäll

Häng med på en timme i Viksjö centrum

Stockholm Direkt