Personalen på fritidsgården Åkermyntan bjuder in vuxna och ungdomar till ett möte efter att gården höll stängt under lördagen. Foto: Linda Gren

Stök på fritidsgården – stängde i helgen

Efter en konflikt i fredags höll fritidsgården Åkermyntan stängt på lördagen. Det skapade starka reaktioner i sociala medier. Nu är gården öppen igen och Fritid Stockholm vill se ett möte med ungdomar och vuxna.

  • Publicerad 15:30, 26 feb 2018

"En höna av en fjäder". Så beskriver Erik Wikander situationen som gjorde att fritidsgården Åkermyntan höll stängt i lördags. Han är verksamhetsansvarig för Fritid Stockholm AB som driver de fem fritidsgårdarna i Hässelby-Vällingby på entreprenad.

– Det var en incident där personalen hamnade i ett läge där de inte fick ungdomarna att lyssna så efter flera tillsägelser valde man att stänga fritidsgården en timme tidigare. Jag fick situationen förklarad för mig och tolkade den som hotfull. Därför tog jag beslutet att hålla stängt på lördagen tills vi visste vad som hade hänt, säger Erik Wikander.

Öppet som vanligt

På söndagen hade han möte med personalen som då förklarade att det visserligen hade uppstått en konflikt men att det inte fanns anledning att hålla stängt.

– Så därför valde vi att ha öppet igen igår och vi kommer att ha sportlovsaktiviteter som planerat under veckan, säger Erik Wikander.

Enligt honom finns en bakomliggande irritation gentemot fritidsgården hos ungdomarna och därför bjuder de in ett möte där de ska prata igenom läget tillsammans.

– Det har framkommit åsikter genom det här som är intressant för oss. Vi behöver ha ett öppet möte med ungdomar och föräldrar och prata om vad irritationen handlar om och hur vi på fritidsgården kan möta upp det. Ungdomsverksamheten måste vara levande och ske i dialog med ungdomarna, ingen mår bra av att det blir missförstånd, säger Erik Wikander.

Möte på söndag

Mötet sker nu på söndag klockan 16 i fritidsgårdens idrottshall. Erik Wikander och hans kollega Micke Gross hoppas att många unga och vuxna kommer.

– Vi la det på söndagen så att så många som möjligt har hunnit hem från sportlovet och inte jobbar, säger Micke Gross.

Enligt Andrea Hormazabal, avdelningschef för samhällsservice och tidigt socialt arbete i Hässelby-Vällingby, kommer stadsdelens fältassistenter att vara på och runt fritidsgården under veckan.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Publiken har svikit – nu stänger Aquaria

Nyheter Följ med till det lilla museet bredvid Gröna Lund som tiden sprang ifrån Tankarna töms. Fiskar, grodor och koraller skeppas iväg till nya hem. Efter 27 år stänger Aquaria på Djurgården.fredag 21/9 7:00

Mystisk gnagardöd på Östermalm

Nyheter Döda kaniner hittade på flera platser De senaste två veckorna har ett antal döda kaniner hittats på Östermalm, bland annat i Tessinparken. Troligen rör det sig om en sjukdom som sprids bland stadens kaniner.torsdag 20/9 20:00