Polisen har haft fullt upp under julhelgen. Foto: Mostphotos

Stökig julhelg i Stockholm

Fylla, bråk och inbrott präglade polisernas arbetspass under julhelgen i Stockholm. Ett hundratal personer omhändertogs.

  • Publicerad 14:51, 27 dec 2017

Under självaste julafton hanterade polisens regionledningscentralen i Stockholm hela 824 händelserapporter, i 96 fall av dessa har en polisanmälan upprättats. Under dygnet den 24 december greps 18 personer, 44 personer omhändertogs och 19 personer frihetsberövades på ett annat sätt.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

20 händelserapporter om misshandel/bråk, 13 om inbrott, 7 om brand, 7 om rattfylleri, 5 om narkotikabrott.

– Inbrott hör till storhelger, tyvärr. Samma sak gäller våldet. Folk passar på att ta sig inåt mot krogarna efter julmaten och folk börjar dricka tidigt vilket gör att fyllenivån höjs och då kommer bråken in i bilden, säger Jimmy Johansson, polis i Farsta.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Även hemvändarkvällen, på juldagen, var stökig. Enligt Stockholmspolisen omhändertogs 46 personer mellan klockan 18 på juldagen och klockan 06 på annandagen. 25 personer misstänkta för brott.

– Under vanliga helger är människor lediga två dagar, nu har det varit fyra dagar. Det gör ju att det sammantaget blir fler brott. På julafton är det oftast lugnt sedan stegrar det generellt på juldagen, främst när det kommer till våldsbrott, säger Jimmy Johansson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.