Förseningar. Ett signalfel har orsakat förseningar i pendeltågstrafiken på tisdagsmorgonen. Foto: Mostphotos

Stökig morgon i SL-trafiken

Räkna med köer och förseningar i morgontrafiken i Stockholm. Pendeltågen har drabbats av signalfel samtidigt som ett sjukdomsfall har orsakat förseningar på gröna linjen. En olycka tidigare i morse orsakar även köer på E4:an.

  • Publicerad 08:46, 7 nov 2018

Enligt SL råder det just nu förseningar i pendeltågstrafiken på grund av ett signalfel vid Älvsjö. Sträckan som drabbats är Bålsta-Nynäshamn. Vid 08-tiden ska tekniker ha anlänt till platsen för att avhjälpa felet, men det finns ännu ingen prognos för när det kan rulla som vanligt igen, enligt SL.

Samtidigt råder det oregelbunden trafik på tunnelbanans gröna linjer 17, 18 och 19 mot Åkeshov, Alvik och Hässelby på grund av ett tidigare sjukdomsfall.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Tidigare i morse, klockan 06.27, inträffade även en trafikolycka med fyra bilar inblandade på E4 i norrgående riktning i höjd med Fruängen.

– Det var fyra bilar som kolliderade. De höll inte avstånden, säger Anders Bryngelsson vid Stockholmspolisens regionledningscentral.

Olyckan orsakade stopp i trafiken med köer som följd men inga fordon behövde bogseras från platsen och ingen behövde heller lämna i ambulans.

– Det är avhjälpt på platsen. Men det blev ordningsbot för allihopa, säger Anders Bryngelsson.

Enligt polisen ska trafiken på E4 rulla igen men vid Årstatunneln i Södra Länken varnas det för köer.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.