Polisen fick gripa in på flera platser i södra sidan-området under kvällen och natten. Foto: Leif Oldenburg

Stökig natt på många håll i Botkyrka

Ett par blev tvingades att lämna ifrån sig sin bil under knivhot och en rattfull bilförare körde av vägen efter att ha vägrat stanna för polisen. Det var en stökig kväll i Botkyrka och Huddinge.

  • Publicerad 10:14, 7 nov 2018

18.22: Knivrån vid Heron city

En person i mörka kläder och huva rånade en man i 50-årsåldern med ett knivliknande föremål. Det är oklart om 50-åringen blev av med något. Han behövde inte uppsöka sjukhus.

22.24: Bilrån i Norsborg

En man och en kvinna i Norsborg tvingades under hot att lämna ifrån sig deras bil, en ljus Volvo XC60.

– Det är ett väpnat rån. Gärningspersonen var maskerad och tvingade till sig fordonet med ett knivliknande föremål, säger Mats Eriksson på polisens ledningscentral.

Gärningspersonen lämnade sedan platsen och försvann. Bilen har än så länge inte anträffats.

22.57: Kvinna misshandlad i Masmo

Kvinna misshandlad utomhus i Masmo

01.30: Bil körde in i restaurang i Fittja

En liten personbil kördes under natten in i ett neddraget jalusi till en restaurang i Fittja centrum. Bilen lämnades kvar och ingen gärningsman har påträffats. Polisen rubricerar händelsen som grov skadegörelse.

02.34: Rattfull förare kör av vägen

När polisen försökte stanna en bil på Hågelbyleden under natten vägrade föraren att stanna. Istället fortsatte bilen i hög fart och några vägvakter var tvungna att hoppa åt sidan för att undgå att bli påkörda.

Det hela slutade med att föraren körde av vägen. Inga personskador uppstod.

Polisen kunde då kontrollera personen som nu misstänks för vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning och drograttfylleri.