Foto: Mostphotos

Stöld från båt och bilist som inte borde ha kört

En båt som stod på land drabbades av inbrott. En drogmissbrukare fick lämna ifrån sig bilnycklarna. Där är senaste dygnets blåljusnyheter från Håbo.

  • Publicerad 10:23, 7 maj 2019

Helgen

Dragrännan

Stöld från båt. En mängd delar har stulits från en båt, en Ryds styrpulpetbåt, som står uppställd i Dragrännan. Förövarna har brutit upp en lucka och tagit drev, ekolod, två batterier, kapellet, motorkåpa till en Honda utombordare, två dunkar bensin samt flytvästar.

Måndag kl 21

Övergran

Drograttfylleri med mera.

En man i 30-årsåldern som inte har körkort, men brukar köra ändå, stoppades av polis vid Övergrans kyrka på måndagskvällen. Förutom att sakna körkort var han enligt snabbtest-resultatet påverkad av narkotika. Mannen, som inte bor i Håbo, är misstänkt för grov olovlig körning (grov eftersom det sker "vanemässigt") och drograttfylleri. Bilnycklarna omhändertogs för att han inte skulle kunna köra vidare.

Lokal upphandling – så ska Håbo bli bäst

I Håbo är det sällan lokala företag lyckas vinna uppdraget när kommunen gör en offentlig upphandling. Det ska det bli ändring på. – Inom fem år ska vi vara bäst i Sverige, säger Malin Bergman...fredag 5/7 9:47

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt