Foto: Mostphotos

Stölder, stölder, stölder

Det stjäls på ICA Maxi och det stjäls från bilar. Och som vanligt stjäls cyklar.

  • Publicerad 11:35, 7 nov 2019

Tisdag 14-tiden

ICA MAXI

Stöld. En man i 20-40-årsåldern gick på tisdagens eftermiddag igenom självscanningen på ICA Maxi. Han betalade för cocosbollar och tog med sig teveapparater.

De två 50-tumsapparaterna är tillsammans värda cirka 14.000 kronor.

Mannen finns på film och utredning pågår.

Onsdag 18-tiden

ICA MAXI

Stöld. En kvinna hade en högtalare i kundvagnen värd cirka 2.300 kronor när hon gick ut genom självscanningen på ICA på onsdagen.

Personal noterade att den rödlampa som annars markerar köp av den typ av vara där garanti ingår inte lyste och stoppade henne då hon var på väg ut ur lokalen.

Kvinnan bor i Enköping och är i 30-årsåldern.

Oktober

Västerleden

Stöld. En bilägare har blivit av med katalysatorn till en Opel Astra. Då bilen stått parkerad har någon uppenbarligen sågat bort den. Detta upptäcktes då bilen togs till verkstad, ägaren trodde något var fel med avgasröret, men det var alltså en katalysatorstöld som orsakade bilproblemen.

31/10 - 2/11

Baltzar von Platens gata

Stöld. I förra veckan stals utrustning från en grävmaskin som stod parkerad i Annelund.

Två back-kameror, två belysningsarmaturer samt GPS med antenn fanns bland det stulna.

Natt mellan tisdag och onsdag

Bergsgatan

Stöld. Bland cykelstölderna denna vecka finns stölden av en mountainbike värd 8.000 kronor på Bergsgatan. Det är en Merida i blå metallic som tagits.

Bokdebuterar: ”Som att få en bebis”

Nyheter Journalist, fotograf, poet och tidigare både lärare och rektor. Nu kan Enköpingsdottern Eija Salminen även titulera sig som författare. Nu släpps hennes första barnbok ”Lakritspipor & korvsoppa”.fredag 15/11 11:20

UF-idén: Ett klippkort – fem gym

Nyheter Fem lokala gym – ett kort. Sju elever på Westerlundska har startat ett UF-företag. Idén – att få Enköpingsbor att hitta det rätta gymmet för dem.fredag 15/11 11:03