Foto: Mostphotos

Stöldvåg inriktad på nya bilar – men det är inte bilen som stjäls

Flera BMW-ägare har drabbats av stölder den senaste tiden. Under natten till måndagen drabbades två BMW-ägare på Sandsoppsgatan och ungefär samtidigt var BMW-tjuvarna i Grillby.

  • Publicerad 10:11, 29 okt 2019

Förra helgen kunde vi berätta om att ratt, GPS-skärm och annan utrustning stulits ur en BMW på Enöglavägen.

Då hade gärningsmännen tagit sig in i bilen utan att göra någon åverkan på den.

När de stal rattarna ur de två BMW-bilarna på Sandsoppsgatan använde de enklare metoder. Sidorutor krossades och rattar togs, bilarna var av nyare årsmodell, mindre än fyra år gamla.

I Grillby däremot tog de sig in i bilen genom någon form av sändare. Där stals ratt och navigationsutrustning.

Flera andra stölder direkt relaterade till bilar har också skett under söndag-måndag. Bland annat stals sommardäck och fälg ur ett garage på Fårticksgatan och främre registreringsskylten togs från en bil på Lindmätargatan i Gånsta.

En nyare Volvo blev två blinkers fattigare under natten mellan söndag och måndag. Bilken stod parkerad på Örtagatan i Enögla.

Söndag 22.20

Sämskarbogatan

Brand. Liksom förra helgen brann det i en soptunna i ett soprum denna helg. Räddningstjänsten släckte elden.

Blåljus i helgen: Vådaskott vid vildsvinsjakt

Nyheter En jägare i 50-årsåldern fördes i lördags kväll till sjukhus sedan han träffats av ett vådaskott. Dessutom: däckstölder på Fårticksgatan, lägenhetsbrand och rattfylleri vid Coop.måndag 11/11 10:46

Hur hamnade brassarna i Fanna?

Nyheter Succésäsongen. Spektakulär trupp ger frågetecken. Det var glädjescener på Fanna IP för en månad sedan när Fanna BK:s herrlag vann premiärsäsongen i Division 3 Norra Svealand. Men succésäsongen har också omgärdats av rykten. – Vi visste redan inför...fredag 8/11 13:27