Foto: Mostphotos

Stöldvåg inriktad på nya bilar – men det är inte bilen som stjäls

Flera BMW-ägare har drabbats av stölder den senaste tiden. Under natten till måndagen drabbades två BMW-ägare på Sandsoppsgatan och ungefär samtidigt var BMW-tjuvarna i Grillby.

  • Publicerad 10:11, 29 okt 2019

Förra helgen kunde vi berätta om att ratt, GPS-skärm och annan utrustning stulits ur en BMW på Enöglavägen.

Då hade gärningsmännen tagit sig in i bilen utan att göra någon åverkan på den.

När de stal rattarna ur de två BMW-bilarna på Sandsoppsgatan använde de enklare metoder. Sidorutor krossades och rattar togs, bilarna var av nyare årsmodell, mindre än fyra år gamla.

I Grillby däremot tog de sig in i bilen genom någon form av sändare. Där stals ratt och navigationsutrustning.

Flera andra stölder direkt relaterade till bilar har också skett under söndag-måndag. Bland annat stals sommardäck och fälg ur ett garage på Fårticksgatan och främre registreringsskylten togs från en bil på Lindmätargatan i Gånsta.

En nyare Volvo blev två blinkers fattigare under natten mellan söndag och måndag. Bilken stod parkerad på Örtagatan i Enögla.

Söndag 22.20

Sämskarbogatan

Brand. Liksom förra helgen brann det i en soptunna i ett soprum denna helg. Räddningstjänsten släckte elden.

Bilstöld, drogbrott och en som inte betalade på Ica

Nyheter Personal på ICA handlade helt enligt reglerna då de gjorde ett envarsgripande och tog den kvinna som misstänks ha stulit för 1.300 kronor i affären.lördag 14/12 11:12

Togs med vapen och pengar i bilen

Nyheter En man i 60-årsåldern sitter anhållen, misstänkt för vapenbrott och penningtvätt. Han togs av polis på riksväg 55 under torsdagskvällen.fredag 13/12 10:11