Stolpigt. Fyra stolpar stökar till det för cyklister och gående i Alvik. Foto: Mikael Andersson

Stolpar i cykelbanan förvirrar i Alvik

Fyra stolpar på en 17 meters sträcka, mitt i cykelbanan, har förvirrat både fotgängare och cyklister i månader. Men nu ser problemet ut att få en lösning.

  • Publicerad 11:24, 7 nov 2018

Under den senaste tiden har flera cyklister frågat sig varför det står hela fyra stolpar, inom 17 meter, mitt i cykelbanan på Gustavlundsvägen i Alvik.

Anna Näslund, pressansvarig på exploateringskontoret, vet inte hur stolparna hamnade där de hamnade. Bara att det inte ska se ut så på platsen.

– Onekligen ser det ju lite märkligt ut. Jag vet inte hur det blev så här, men vår byggprojektledare lovar att stolparna kommer flyttas under vecka 46. Det kommer alltså inte se ut så här fortsättningsvis! Hoppas alla cyklande läsare i Alvik kan glädja sig åt detta, säger hon.

Efter vidare eftersökning får Anna reda på att placeringen av stolparna bara har varit en tillfällig lösning och att arbetet med att flytta stolparna påbörjades under måndagen vecka 45.

– Anledningen till att omkopplingen inte gjordes på en gång beror på svårigheter att hitta en möjlig tidpunkt när alla inblandade kunde jobba samtidigt under så pass lång tid.
 

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

60 års kamp för kvinnor inom polisen

”Männen kallade oss attrapper” Männen på stationen vägrade jobba med dem. De kallades "attrapper", och de som blev gravida löd under öknamnet "halvpoliser". Nu är det 60 år sedan de första kvinnliga poliserna började patrullera...fredag 14/12 16:29

Populär badplats försvinner i västra Stockholm

Bad och båtklubbar måste flytta när värmeverk byggs ut Planen för placeringen av piren vid det nya värmeverket i Lövsta har spruckit. Det gör att både Lövstabadet och båtklubbarna måste flytta.fredag 14/12 15:36