Inställt trafik. Från Roslags Näsby station får du nu ta buss, på grund av inställd trafik på Roslagsbanan. Foto: Mikael Andersson

Stopp efter krock mellan bil och Roslagsbanan

Just nu är det stopp på Roslagsbanan mellan Roslags Näsby och Djursholms Ösby – efter en kollision mellan en personbil och ett Roslagsbanetåg.

  • Publicerad 16:39, 2 okt 2019

Det är just nu stopp på sträckan Roslags Näsby station och Djurholms Ösby och alla trafik är inställd.

Detta beror på en kollision mellan en personbil och ett Roslagsbanetåg strax efter klockan 16.00 vid järnvägsövergången vid Enebyberg station i Danderyd.

– Vi vet ännu inte vad som har inträffat, personen i bilen är inte fysiskt skadad, säger Anna Westberg, presstalesperson på polisen.

Passagerare evakueras

Personen som körde bilen tas om hand av ambulanspersonal. Polis, räddningstjänst och brandkår är på platsen just nu. Alla som var ombord på Roslagsbanetåget har evakuerats och tåget kommer att tas ur trafik.

– Vi håller på att ta tåget ur trafik just nu, säger Anna Westberg.

Är någon person som åkt Roslagsbanan skadad?

– Det vet jag ännu inte, säger hon.

Bussar är beställda och kommer trafikera sträckan i båda riktningarna. Enligt SL finns det i dagsläget ingen prognos för när trafiken kommer att rulla som vanligt igen.

– Bussarna kan inte ersätta lokalbanan fullt ut, så man kan som trafikant få vänta lite längre än vanligt, säger Aleksander Krajisnik på SL:s presstjänst.

Länsstyrelsen ger grönt ljus åt tiggeriförbud i Danderyd

Nyheter Ändring av ordningsföreskrifter godkändes I oktober klubbade kommunfullmäktige i Danderyd ett tiggeriförbud i kommunen. Nu ger Länsstyrelsen grönt ljus åt förbudet.torsdag 14/11 16:45

Ny utflyktsparkering vid skog i Okvista

Nyheter Kommunen: "Folk ska kunna ha tillgång till naturen" Nu ska det bli lättare att ta sig till naturområdet runt Högdalatippen. Parkeringsförbudet på delar av Högdalavägen hävs och tre timmars parkering börjar gälla för personbilar.torsdag 14/11 16:30
Stockholm Direkt